3 bin kişilik koro 11 marş söyleyecek

26 Ekim 2008 Pazar günü saat 12.00’de Anıtkabir yanındaki Anıtpark’ta 11 marş seslendirilecek. Cumhuriyet sevgisi bir kez daha Ankara’nın gökyüzünde yankılanacak.

TOBAV (Devlet Tiyatroları Opera ve Balesi Çalışanları Yardımlaşma Vakfı) öncülüğünde harekete geçen sanatçılar, koro ve müzik dernek ile vakıfları Cumhuriyet’in 85’inci yıldönümünü, hiçbir yerden sponsorluk almadan 81 ilden gelecek olan 3 bin kişilik çoksesli müzik, klasik Türk müziği, halk müziği, gençlik ve çocuk koroları ve on binlerce katılımcı ile kutlayacaklar.

Konsere katılanlar, "85’inci Yıl Cumhuriyet Korosu"nun sanatçıları olarak anılacaklar.

KONSERİN ÖZELLİĞİ

ATATÜRK’ün, "Cumhuriyet’in temeli kültürdür" sözünden hareketle yola çıkan sanatçılar, konserin kendine özgü özelliği üzerinde duruyorlar:

Kutlama hiçbir kuruma, hiçbir kişiye mal edilmeyecek.

Koronun profesyonel ve amatör bütün elemanları, kendi olanaklarıyla bu konsere gelecekler.

Proje sorumlularından opera sanatçısı ve TOBAV Mersin Başkanı Mehmet Yılmaz’ın verdiği bilgiye göre, program konusunda biraz bilgi vereyim.

Orkestrayı genç kuşağın iyi şefi İbrahim Yazıcı yönetecek.

Bu konsere 60 kişilik bando eşlik edecek.

"Atatürk Cumhuriyeti kuşaklarının okullarda öğrendikleri marşlardan" seçilen parçaları bütün katılımcılar bir ağızdan söyleyebilecek.

GÖRKEMLİ BİR İLK

TAMAMEN halk desteği ve katılımıyla ilk kez böyle bir koro, Cumhuriyet’i kutlayacak.

Bu konseri televizyonların canlı yayında vermelerini öneririm. Cumhuriyet’e bağlılığın müziğe dönüşmesini simgeleyen bu konser, yıllardır anılarımızda, ses belleğimizde kalacak.

Kurumların, kişilerin girişimi dışında, yürekten gelen bireysel bir coşkuyla gerçekleşen bu konseri orada olmayanlar, gidemeyenler izlemeli.

Marşların çağrıştırdıkları, bütün müziklerin etkisinden üstündür, bu açıdan da önemli.

* * *

BU konseri düşünenleri, düzenleyenleri kutluyorum.

Ankara’dakilerin, Ankara’ya başka illerden gelenlerin coşkusunu televizyonda paylaşmak isteyenlerin sayısının yüksekliğinden kuşkum yok.
Yazarın Tüm Yazıları