3 bin 400 öğretmen göreve iade

Güncelleme Tarihi:

3 bin 400 öğretmen göreve iade
Oluşturulma Tarihi: Ekim 22, 2016 00:01

Milli Eğitim Bakanlığı’nda (MEB) 15 Temmuz darbe girişiminin ardından FETÖ üyeliği ve bölücü-yıkıcı faaliyette bulunan terör örgütüyle bağlantılı oldukları gerekçesiyle açığa alınan eğitimcilerden 3 bin 400’ü görevine döndü.

Haberin Devamı

MEB’de, 15 Temmuz sonrası FETÖ ile bağlantılı olduğu gerekçesiyle büyük çoğunluğu öğretmen olmak üzere 28 bin kişi meslekten atıldı, özel okullarda çalışan 22 bin öğretmenin ise lisansı iptal edildi. İlk olarak açığa alınan 9 bin öğretmenin yanı sıra terör örgütleriyle bağlantılı olduğu iddia edilen 11 bin öğretmene aynı işlem uygulandı. 13 Ekim’de de 2 bin 400 öğretmen ByLock’tan görevden uzaklaştırıldı. Yürütülen soruşturmaların ardından kamuda açığa alma işlemlerinde rekor kıran MEB’de geri dönüşler başladı.

313’Ü HALEN FİRARDA

FETÖ, bölücü ve yıkıcı terör örgütü ile ByLock kapsamında açığa alınan 22 bin 400 öğretmenden 3 bin 400’ü göreve iade edildi. Örgütle bağlantısı olmadığı tespit edilen öğretmenler, önümüzdeki günlerde öğrencileriyle buluşacak. Açıkta bekleyen diğer öğretmen ve Milli Eğitim Bakanlığı personeliyle ilgili soruşturmalar ise devam ediyor. Tüm açığa almalarla ilgili soruşturmalar devam ederken, öğretmenlerin büyük çoğunluğunun görevlerine iade edilebileceği de belirtiliyor.

MEB’de 28 bin 163 kişi Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile ihraç edildi. İhraç edilenlerin 156’sı gözaltında, 2 bin 635’i tutuklandı. 2 bin 237 kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Bakanlığın ihraç ettiği 313 kişi ise aranıyor. Yaklaşık 2 bin 300 civarında okul, yurt ve diğer kurum kapatılırken, 22 bin öğretmenin lisansı iptal edildi. Lisansı iptal edilenlerden, ‘mağdur’ olduğu gerekçesiyle il milli eğitim müdürlüklerine başvuranların, 81 ilin valiliğinde oluşturulan komisyon değerlendirmeleri devam ediyor. Özellikle kayyum atandıktan sonra “devlete geçti” denilerek, özel okullardaki öğretmenlere, komisyon değerlendirmeleri ve bakanlık onayı sonucu lisanslarının iadesi bekleniyor.

YENİ İHRAÇ OLABİLİR

Haberin Devamı

FETÖ, ByLock ve PKK kapsamında yürütülen soruşturmaların ay sonuna kadar tamamlanması beklenirken, yeni çıkacak KHK’yla yeni ihraçların da olabileceği belirtiliyor. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!