3 bakan hakkında suç duyurusu

Güncelleme Tarihi:

3 bakan hakkında suç duyurusu
Oluşturulma Tarihi: Aralık 30, 2010 15:45

KONYA merkezli Şefkat-Der Kadın Sığınma Evi'nde kalan şiddet mağduru 7 kadın, Ayşe Paşalı'nın 7 Aralık'ta eski kocası tarafından öldürülmesi olayında sorumluluklarını yerine getirmediklerini iddia ettikleri Kadın ve Ailedin Sorumlu Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf, İçişleri Bakanı Beşir Atalay ve Adalet Bakanı Sadullah Ergin hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

Haberin Devamı

Şefkat- Der Genel Başkanı Hayrettin Bulan ve beraberindeki şiddet mağduru 7 kadın, Kayalıpark2ta basın açıklaması yaptı. Kadınlar adına açıklama yapan Hayrettin Bulan, Ankara'da eski kocası tarafından öldürülen Ayşe Paşalı'nın ölümünde büyük ihmallerin olduğunu belirtti.

Son 5 yılda şiddet sonucu cinayete kurban giden kadınların sayısının arttığını bilirten Bulan, şunları söyledi:
“Uluslarası sözleşmelere baktığımız zaman Anayasa’ya göre, kanunlara göre devletin ilgili kurumlarının, bunun başında İçişleri Bakanı, Adalet Bakanı ile Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı olmak üzere kadının korunması hususunda gereken tedbirlerin alınması, can güvenliğinin sağlanması gerekiyor. Ama ülkemizde görülen cinayetlere baktığımız zaman öldürülen Ayşe Paşalı’nın güvenlik talebinde bulunmasına rağmen devlet tarafından korunmaması dolayısıyla cinayet olayları devam etmektedir. Bundan dolayı hükümeti birinci dereceden temsil eden İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Adalet Bakanı Sadullah Ergin ile Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf’ın birinci dereceden suçu vardır. Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf'ın yaşanan olaydan sonra ‘Bu olaylar münferit olaylar’ şeklindeki açıklama yapması ise utanç verici bir durumdur. Biz bu 3 bakan ve Ankara Mahkemesi'nin ilgili hakimi hakkında, Ankara Cumhurriyet Başsavcılığı'na görev ihmallerinden dolayı, kadın katliamlarına göz yummalarından dolayı, Başbakanlığa da idari yönden soruşturma yapılması için suç duyusunda bulunduk.”

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 3 bakanı da görevden alması gerektiğini belirten Hayrettin Bulan, açıklamanın ardındah PTT ile suç duyurusu dilekçelerini Başbakanlığa ve Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderdi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!