3 ayda yapıldı 270 bin dolara satıldı

Güncelleme Tarihi:

3 ayda yapıldı 270 bin dolara satıldı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 16, 2016 12:31

Kahramanmaraşta bir kuyumcu firması tarafından 22 ayar altın ve değerli taşlar kullanılıp, Selçuklu motifleri işlenerek 3 ayda yapılan 4,5 kilo ağırlığındaki mücevher sandığı, Dubaili bir işadamına 270 bin dolara satıldı.

Haberin Devamı

Kahramanmaraş'ta bir kuyumcu firması, kentte düzenlenen Ortadoğu Altın ve Mücevher Fuarı'nda sergilemek için 4 buçuk kilo 22 ayar altın ve 30 değerli taş kullanarak 3 aylık sürede Selçuklu motiflerinin işlendiği mücevher sandığı üretti. 20x30 boyutlarında üretilen sandık, fuar ziyaretçilerinden ilgi gördü. Altın mücevher sandığı, fuarda sergilendiği ilk gün Dubaili adı açıklanmayan bir işadamına 270 bin dolara satıldı. İşadamının sandığı eşine aldığı belirtildi.

İLK ALICIYA SATILDI


Firma yetkilisi Mehmet Reyhanlıoğlu, 3 ayda hazırladıkları altın mücevher sandığını gören ilk alıcısına sattıklarını belirterek, şöyle dedi:

"Fuara 3 ay içerisinde hazırlandık. Kahramanmaraş'ımıza özgü el sanatları olmak üzere özellikle sandık işlemeciliği, bakır işlemeciliğini örnek alarak mücevher sandığını imal ettik. Önce tasarladık, sonra projesini çizdik, sonra da yaptık. Hazırladıktan sonra Dubai’den bir müşterimiz gördü ve satın aldı. Sandık yaklaşık 4,5 kilogram ağırlığında, 22 ayar altından oluşuyor. İşçilikte birlikte maliyeti 270 bin dolara tekabül ediyor. Boyutları 20x30 santim olmak üzere tamamen üzerindeki işleme Selçuklu motiflerinden oluşuyor. Sandığın üzerinde 30 tane değerli taş da bulunuyor."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!