3 Adam programının bu akşam konuğu olan Ronaldinho kimdir? Kaç yaşındadır?

Güncelleme Tarihi:

3 Adam programının bu akşam konuğu olan Ronaldinho kimdir Kaç yaşındadır
Oluşturulma Tarihi: Şubat 08, 2017 20:17

3 Adam'ın bu akşam yayınlanacak olan bölümünde dünyaca ünlü futbolcu Ronaldinho izleyenlere oldukça keyifli dakikalar yaşatacak. Brezilya futbol tarihinin en ünlü isimleri arasında yer alan Ronaldinho birçok futbolsever tarafından oldukça yakından tanınıyor. Fakir bir ailenin çocuğu olarak dünyaya gelen Ronaldinho'nun sergilediği futbol dünyaca bir ün kazandı. Peki, 3 Adam'ın bu akşamki konuğu olan Ronaldinho kimdir? Kaç yaşındadır?

Haberin Devamı

Ronaldo de Assis Moreira kısaca Ronaldinho (d. 21 Mart 1980, Porto Alegre), Ofansif orta saha veya Forvet mevkilerinde forma giymiş Brezilyalı eski millî futbolcu. Ronaldinho, Portekizce'de "Küçük Ronaldo" anlamına gelir. Bu lakabın sebebi ise Ronaldinho'nun küçük yaşlarda o sırada Inter Milan'da oynayan Ronaldo'ya duyduğu hayranlıktır. Diğer lakabı Gaûcho ise Brezilya'nın güneyindeki Rio Grande do Sul bölgesinde bazı futbolculara takılan, "mutlu" anlamında bir lakaptır.

Kulüp kariyeri

21 Mart 1980 tarihinde Brezilya'nın Porto Alegre şehrinde doğdu. Fakir bir ailenin üç çocuğundan en küçüğüdür. Baba Joao Da Silva Moreira bir havuz kazasıyla öldüğünde Ronaldinho 7-8 yaşlarındaydı. Aile geçimini Ronaldinho'nun ağabeyi Assis'in futboldan kazandıklarıyla sağlamaktaydı. Ülkenin yarısından fazlasının fakirlik çektiği Brezilya'da hemen hemen her çocuğun kurtuluş yolu olarak görülen futbol Ronaldinho için de bir hedefti. İlk idolü ve hocası da Assis oldu.

Haberin Devamı

Paris Saint-Germain
Ronaldinho, Racing de Santander maçında.Ronaldinho, 2000-2001 sezonu boyunca birçok Avrupa kulübünün ve menajerin dikkatini çekti. Gremio kendisine gelen her astronomik teklifi geri çevirdi. Tekliflerin 75 Milyon Euro'ya kadar çıktığı iddia ediliyordu. Bu futbola kayıtsız kalamayan Luis Fernandez, Ronaldinho'yu Paris Saint-Germain'e getirmek için ısrarlı davrandı.Menajerliğini yapan Assis sonunda PSG'ye evet dedi ve 2001 yılında 5 yıllık bir anlaşmaya imza attı. İki takım arasında bonservis bedeli konusunda çıkan anlaşmazlık sonucu olay hukuki alana taşındı ve Ronaldinho 6 ay futboldan uzak kaldı. Sonunda 4,5 milyon dolarlık bonservis bedeli tespit edildi ve Ronaldinho tekrar futbola döndü.
PSG'deki ilk yılı pek de parlak geçmedi. Özellikle Paris gecelerine düşkünlüğü yüzünden zamanın teknik direktörü Luis Fernandez ile araları açıldı ve bir daha da yıldızları barışmadı. İlk yılında 28 maç oynadı ve 9 gol attı. Fakat 2002 yılında biraz da olsa uyum sorununu atlatmış göründü. Oysa PSG'deki sıkıntısı sürüyordu, daha büyük bir takıma gitmek istediğini açık açık söyledi. Fakat sözleşmesi yüzünden zorunlu olarak takımında kaldı. 2003 yılında, PSG Avrupa Kupaları'na katılma hakkı kazanamayınca sözleşmesindeki madde uyarınca Ronaldinho'yu satış listesine koymak zorunda kaldı. Ve sonrasında FC Barcelona'ya transferi gerçekleşti.

FC Barcelona

Haberin Devamı

Beckham'ı Barcelona'ya getireceği vaadiyle başkan olan Joan Laporta, bu transfer denemesinde başarısız olmuş, üstelik Beckham ezeli rakip Real Madrid'e kaptırılmıştı. Barcelona ise bu oyuncunun yerine 19 Temmuz 2003 tarihinde, 21,250 milyon Euro bonservis bedeliyle transferi tamamladı.

Barcelona'daki ilk maçına 27 Temmuz 2003 tarihinde çıktı. İlk maçından itibaren, PSG günlerinin tersine çok istekli, çok mücadeleci ve çok başarılı bir futbol ortaya koydu, her geçen gün de futbolunu geliştirdi. İlk senesinde Barcelona La Liga'yı ikinci bitirdi. Ronaldinho 32 maçta 15 gol atmıştı.

Ronaldinho, 2005 yılında Celta Vigo maçında korner kullanırken.2004-2005Çok istediği İspanya lig şampiyonluğunu ise ikinci senesi olan 2004-2005 sezonunda ulaşabildi.

Haberin Devamı

2006-200715 Temmuz 2008 tarihinde Milan takımına transfer olmuştur.

AC Milan
Ronaldinho, Temmuz 2008'de Manchester City'nin 25.500.000 £'lik teklifini reddetip, İtalyan devi Milan ile anlaşmıştır. Milan'da 10 numaralı formayı Clarence Seedorf giydiği için forma numarası 80 olmuştur.

Ronaldinho, yeni takımındaki ilk golünü 28 Eylül 2008'de Milan'ın ezeli rakibi Inter ile yaptığı maçta atmıştır. Bu maçı Milan Ronaldinho'nun attığı golle 1-0 kazanmıştır.

Milan'da istikrarlı bir performans gösteremeyince 2011'in başında Milan ile yollarını ayırmıştır. Blackburn Rovers, Gremio, Flamengo ve Palmeiras kendisine teklif götürmüştür. Brezilyalı oyuncu Flamengo'nun teklifini kabul etmiştir.
FlamengoRonaldinho, 11 Ocak 2011'de resmi olarak Flamengo'ya transfer olmuştur. Yeni takımı ile 4 yıllık kontrat imzalamıştır.

Haberin Devamı

2012 yılında, alacaklarını alamadığı sebebiyle Flamengo'dan serbest kalmıştır.

Atlético Mineiro
Ronaldinho, Atlético Mineiro formasıyla frikik kullanırken.Ronaldinho, 4 Haziran 2012'de resmi olarak Atlético Mineiro'ya transfer olmuştur. Yeni takımı ile sezon sonuna kadar geçerli olacak bir kontrat imzalamıştır. 28 Temmuz 2014 tarihinde Atlético Mineiro Ronaldinho ile olan sözleşmesini fesh ettiğini açıkladı.

16 Nisan 2015 tarihinde futbolu bırakmıştır

Millî takım kariyeri
Ronaldinho, 2006 FIFA Dünya Kupasında korner kullanırken. 1998 yılında Wanderley Luxemburgo tarafından Amerika Kupası için millî takıma çağrılan Ronaldinho ilk millî maçını da 26 Haziran 1999 tarihinde bu turnuvada Letonya'ya karşı oynadı. Millî forma altında attığı ilk gol ise yine aynı turnuvada Venezuela'ya attığı goldü. Ronaldinho, Brezilya Millî Takımı'nda 11 numaraydı. Ronaldinho, Dunga tarafından 2010 FIFA Dünya Kupası Brezilya Kadrosu'na çağırılmamıştır. 2013 Konfedarasyon Kupası Kadrosuna Çağrılmıştır.

Haberin Devamı

Ronaldinho, Brezilya Millî Takımı ile FIFA Konfederasyonlar Kupası'nda 1999 Meksika İkinci 2005 Almanya'da şampiyon, Copa América'da 1999 Paraguay'da şampiyon, FIFA Dünya Kupası'nda 2002 Güney Kore-Japonya'da şampiyon ve Yaz Olimpiyat Oyunları 2008 Pekin'de şampiyon olan takımlarda görev aldı. FIFA Dünya KupasıRonaldinho, 2002 ve 2006 yıllarında olmak üzere iki kez Brezilya formasıyla Dünya Kupasında forma giydi.


FIFA Konfederasyonlar KupasıDünya Kupasından sonra dünyada en önemli ikinci turnuva olan Konfederasyonlar Kupası'nda 1999, 2003 ve 2005 yıllarında 3 kez Brezilya kadrosunda yer aldı. Yaz OlimpiyatlarıRonaldinho, 2000 ve 2008 yıllarında Yaz Olimpiyatlarında forma giydi. Copa AméricaRonaldinho, 1999 yıllında Copa América turnuvasında forma giydi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!