3.5 yaşındaki çocuğun korkunç ölümü için karar!

Güncelleme Tarihi:

3.5 yaşındaki çocuğun korkunç ölümü için karar
Oluşturulma Tarihi: Şubat 15, 2018 15:58

Mersin'de 3.5 yaşındaki Hira Dağ'ın 12'nci kattaki evin balkonundan düşerek hayatını kaybetmesiyle ilgili tutuklu yargılanan aile yakını Türkan İlhan, ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı.

Haberin Devamı

MERSİN 4. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya sanık Türkan İlhan (22), tutuklu bulunduğu cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı. Küçük Hira'nın ailesi ve avukatları salonda hazır bulunurken sanığın avukatının gelmemesi nedeniyle mahkeme başkanı duruşmaya bir süre ara verip Mersin Barosu'ndan yeni avukat talep edilmesini istedi. Baronun tayin ettiği avukatın gelmesi üzerine devam eden duruşmada mütalaasını veren savcı, sanığın kasten öldürme suçunu işlendiği gerekçesiyle ağırlaştırılmış ömür boyu hapis istedi.

Ailenin avukatı da sanığın indirim uygulanmaksızın cezalandırılmasını talep ederek, "Bu olayı kasten, bilerek işlemiştir. Mahkemede hiçbir iyi niyet göstermedi. İyi bir insan olduğuna dair bir kırıntı dahi yoktur. 3.5 yaşındaki çocuğu balkondan attı. Pişman olduğunu bile söylemedi. Hiçbir indirim uygulamaksızın cezalandırılmasını istiyoruz" dedi.

Haberin Devamı

3.5 yaşındaki çocuğun korkunç ölümü için karar


Anne Devran Dağ ise çocuğunun küçük yaşta hayatını kaybettiğini belirterek, sanığın cezalandırılmasını istedi. Baba Emrah Dağ da çocuğunun ölmesiyle içlerinin yandığını, sanığın en ağır cezayı almasını istediğini söyledi. Sanık Türkan İlhan ise hakkındaki suçlamayı reddederek, "Ben de bir anneyim, iki çocuğum var. Eşimden ayrıldım. Ben bir karıncayı bile incitmem. Önce Allah'a sonra size sığınıyorum. Eşimden boşandığım için halamın evinde kaldım. Yemin ederim ben yapmadım" dedi. Beyanların ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti, ilk olarak sanığa ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası verdi. Karar daha sonra indirim uygulanarakömür boyu hapis cezasına çevrildi.

Mersin'de 3.5 yaşındaki Hira Dağ, 22 Mart 2017'de 12'nci kattaki evlerinin balkonundan düşerek ağır yaralanmış, kaldırıldığı hastanedeki müdahaleye rağmen kurtarılamamıştı. Soruşturmanın başlangıcında kaza ihtimali üzerinde durulan olayla ilgili o gün evde bulunan aile yakını Türkan İlhan cinayet şüphesiyle tutuklanmış, hakkında hazırlanan iddianamede "çocuğu kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapsi istenmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!