2’nci el oto galeriye bariyer şoku

Güncelleme Tarihi:

2’nci el oto galeriye bariyer şoku
Oluşturulma Tarihi: Mart 02, 2017 02:00

Büyükşehir Belediyesi, Aydınlıkevler’deki bir oto galerinin girişini beton bariyerlerle kapatttı. Araçlar içeride mahsur kalırken, “Şaşkınız” diyen galeri sahibi Özkan Şahin savcılığa suç duyurusunda bulundu. Büyükşehir yetkilileri ise kapatılan alanın imara göre bahçe olduğunu ve esnafın uyarıldığını belirtti.

Haberin Devamı

Ankara’da uzun yıllar tartışma konusu olan ve geçen yıl büyük bir bölümü Büyükşehir Belediye Meclisi kararıyla şehir dışına taşınan kent içindeki 2’nci el oto galeri sorunu devam ediyor.

Büyükşehir Belediyesi, Aydınlıkevler İrfan Baştuğ Caddesi’nde Özkan Şahin’e ait oto galerinin girişini, 4 adet beton bariyerle kapattı. Elinde mahkeme kararı olduğunu, galeri girişine konulan bariyerlerle araçlarının içeriye hapsedildiğini belirten galerici Şahin, duruma tepki gösterdi. Kendisine herhangi bir tebligat yapılmadan bariyerlerin gece saatlerinde konulduğunu belirten Şahin, şunları söyledi:

YANGIN ÇIKSA FELAKET OLUR


“Elimizde iki adet mahkeme kararı var. Pazartesiyi salıya bağlayan gece bariyerler konulmuş. Biz dün(salı) sabah geldiğimizde gördük ve şok olduk. Belediyede kimseye ulaşamıyoruz. Tebligat filan yapılmadı. Kafes gibi bizi içeriye hapsetti. Arabalar içeride kaldı. Yolden geçenler de şaşkın şaşkın bakıyor. Allah göstermesin bir yangın filan çıksa, felaket olur. Savcılığa suç duyurusunda bulunduk, kaldırılması için idari mahkemeye de verdik. Mahkeme bize ‘tebligat var mı’ diyor, o da elimizde yok. Gerçekten şaşkınız.”

Haberin Devamı

BÜYÜKŞEHİR: İMAR GEREKÇESİYLE KAPATILDI

Büyükşehir Belediyesi yetkilileri ise kapatmanın imar mevzuatına göre yapıldığı bilgisini verdi. Yetkililer, “İmar mevzuatına göre binanın bahçesi olarak görülüyor. Ama orayı otopark gibi kullanıyorlarmış. Daha önce ikaz edilmişler, dinlemeyince de bariyer konulmuş” açıklamısını yaptı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!