299 metreden 'en yüksek uçurum atlayışını' yaptı

Güncelleme Tarihi:

299 metreden en yüksek uçurum atlayışını yaptı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 12, 2016 10:10

299 metreden 'en yüksek uçurum atlayışını' yaptı

Haberin Devamı

Ergün TOS / ERZURUM, (DHA) - İSTANBUL'daki Haydarpaşa Camisi'nin minaresi ile Ankara'daki Cumhuriyet Kulesi'nden yaptığı atlayışla tanınan serbest atlayışçı 41 yaşındaki Cengiz Koçak, Türkiye'nin 'base jump' haritasını çıkarmak için yürüttüğü proje kapsamında Uzundere'ye gitti. Dört gün süren incelemelerin sonunda Uzundere-Yusufeli Karayolu üzerinde 299 metre yüksekliğinde bir uçurum bulan Koçak, yürüyerek zirveye tırmandı. Sırtına paraşütünü bağlayarak rüzgarın uygun anını bekleyen Koçak, daha sonra kendini boşluğa bıraktı. Düşerken 250 kilometre hıza ulaşan Koçak, yere 70 metre kala sırtındaki paraşütü açtı. Koçak Uzundere-Yusufeli Karayolu kıyısına güvenli şekilde iniş yaptı. O anlar ise Koçak'ın kask kamerasıyla an bean kaydedildi.
Atlayışın bugüne kadar Türkiye'de yapılmış en yüksek uçurum atlayışı olduğunu öne süren Koçak, en yüksek ikinci atlayışın Muğla'nın Fethiye İlçesi'ndeki Kelebekler Vadisi'nde 179 metreden yapıldığını söyledi.
KASIM'DA FESTİVAL VAR
Uzundere'de 5 Kasım'da dünyaca ünlü serbest atlayışçıların katılacağı bir base jump festivali yapılacağını belirten Koçak, bu festivalin Kelebekler Vadisi ve Kemaliye'ye kardeş festival olacağını kaydetti. Uzundere'ye uzun zamandır gelmek istediğini aktaran Koçak şöyle konuştu:
"2 ay önce başladığım ve 4 yıl sürecek dünya turunun bir parçası olarak Türkiye'nin base jump haritasını çıkarıyorum. Minivan bir araçla seyahat ediyorum. Şu an bir evim yok. Uzundere 2 yıldır aklımdaydı. Şehre girdiğim an burada özel bir şey çıkacağını hemen anladım. Yerel yöneticilerle görüştük, kaymakam ve belediye başkanımız büyük destek verdi. 4 günün sonunda bu uçurumu bulduk ve Türkiye'nin en yüksek uçurum atlayışını gerçekleştirdik. Ardından da burada bir festival yapılmasını kararlaştırdık. Uzundere Doğa Gençlik ve Spor Kulübü'ne atlayış sırasında verdikleri desteklerden dolayı teşekkür ediyorum. Buradan sonra Artvin'de yeni atlayış noktaları arayacağız." FOTOĞRAFLI


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!