29 yıl sonra ligdeki en kötü başlangıcını yapan

F.Bahçe’deki bu düşüşün sebebi sizce nedir?
BUNUN çeşitli sebepleri var. Birincisi Aragones’e takımı kim anlatıyorsa yanlış bilgilendirmiş. Önder Belçika’da stoper oynuyordu. O mevkinin adamı olarak alındı. Daum, onu sağbek oynattı. Sağbeki çıkartıp yerine Önder’i koymasının bir anlamı yok. İkincisi, takımın sağ ve sol açıklarının bir şey üretememesi. Uğur Boral topu devamlı geriye Carlos’a veriyor.

Kazım da kafasına göre takılıyor. Orta yok, pas yok, verkaç yok, geriye yardım yok. İki kişi eksik oynuyorsun. Gökhan yardım gelmeyince iki-üç kişinin arasında kalıyor. Zaten sakatlıktan yeni çıkmış, güçsüz. Tek başına ne yapabilir ki? Güiza ileride tek başına kalıyor. Türkiye Ligi, Avrupa’nın en sert ve mücadeleci liglerinden biri.

Orta sahada Maldonado takıma yeni yeni adapte oluyor. Josico da alışırsa daha iyi olacak. Bu bölgeye topu bilen bir tane savaşçı lazım. O da F.Bahçe’de yok. Uğur Boral ve Kazım’la başlarsan F.Bahçe defansı büyük gedikler verecektir. İyi hücum yapmayacakları da bir gerçek.

F.Bahçe, Porto maçına bir sürü problemle çıkacak. Kaleci dersen kendine münhasır bir tip. Milli Takım’da oynuyor ama yapılmaması gereken şeyleri yapıyor.

Yerine adamın yoksa Terim’le devam edersin

 Belçika maçı öncesi ve sonrası yaşanan olaylardan sonra Futbol Federasyonu, Terim’le yoluna devam etmeli mi?

MİLLİ Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim görevine devam eder ya da etmez. Bunun kararını Futbol Federasyonu verecektir. Bu, tamamen federasyonun prensiplerine bağlı bir durum.

Federasyon Fatih’i ihtar edebilir. Zaten Fatih Terim de çıktı, yaptıklarından dolayı pişman olduğunu söyledi, "Tahrik oldum, olmaması gereken şeyler oldu" dedi ve kamuoyundan özür diledi. Bundan sonraki kararı Futbol Federasyonu verecektir. Eğer Fatih Terim’in yerine koyacak başka bir adam bulamıyorsan o görevinde kalacaktır.

Baros ve Lincoln’ü niye oynatmıyorsun?

 G.Saray, pozisyona giriyor ama gol atamıyor. Bu durumu neye bağlıyorsunuz?

FUTBOLCU pozisyona giriyor gol atamıyorsa ya şanssızdır ya da beceriksizdir. Bunun başka bir izahı olamaz. Galatasaray’ın perşembe günü Avrupa maçı var. Milan Baros adında yeni bir santrfor almışsın. Onu oyunun başından itibaren oynat ki, UEFA maçına kadar hazır olsun. Lincoln’ü kenarda başlatacağına oyuna başta al, kendini hazırlasın. Böyle garip işler olmaz. Bazen disiplin yapılırken takıma zarar verirsin. Bunu çok iyi etüd etmen lazım.

Trabzon 2 puan kaybetti Beşiktaş 1 puan kazandı

 Trabzonspor ile Beşiktaş’ın mücadelesini nasıl buldunuz. Bu oyunla şampiyonluk yarışında ne yaparlar?

BENCE ikisi de şampiyonluk yarışında var. Gol olmasa da orta sahada müthiş bir mücadele oldu. Yattara’nın olmaması Trabzon için büyük kayıptı. Burada 1 puanla mutlu ayrılan Beşiktaş oldu. Çünkü en zor deplasmandan puanla çıkıyorsun. Trabzonspor açısından kayıp 2 puan var.

Beşiktaş, Trabzon’a kazanmaya gittiyse çift santrforla mücadele etmeli. Tek santrforla bir şey yapamazsın. Bobo ile Nobre yan yana oynamalı.

Sen ne yapıyorsun? Bobo’yu çıkarıp Nobre’yi alıyorsun. Nobre topa çıkacak rakibin dengesini bozacak, seken topları da Bobo gol yapacak. Beşiktaş’ın ’ben beraberliğe gidiyorum’ demeye hakkı yok. Her maça kazanmak için çıkmalı.

Trabzon’da her şeyi toparlayan oyuncu Song. Egemen de ona yardımcı oluyor. Eğer Beşiktaş sahada çift santrforla yer alsaydı, Song ile Egemen bu kadar çok rahat hareket edemeyecekti.
Yazarın Tüm Yazıları