29 Şubat'ta evlendirme daireleri boş kaldı

Güncelleme Tarihi:

29 Şubatta evlendirme daireleri boş kaldı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 29, 2016 15:57

- Bursa, Balıkesir, Çanakkale, Bilecik ve Yalova'daki nikah dairelerinde, diğer günlere oranla nikah sayısında büyük düşüş yaşandı

BURSA (AA) - Çiftlerin, evlilik yıl dönümlerini 4 yılda bir kutlamak istememesi nedeniyle 29 Şubat'ta diğer günlere oranla nikah sayılarında büyük düşüş yaşanıyor.
Haberin Devamı

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Bursa, Balıkesir, Çanakkale, Bilecik ve Yalova'daki nikah dairelerinde bugün için ortalamaların çok altında nikah tarihi alındı. Çiftlerin evlilik yıl dönümlerini 4 yılda bir kutlamak istememeleri yüzünden 29 Şubat'ı tercih etmemeleri, nikah dairelerini boşalttı.

Bugün Bursa'nın merkez Nilüfer, Osmangazi ve Yıldırım ilçelerinde toplam 22, Balıkesir'de 4, Yalova'da 2, Çanakkale'de 1 çift yaşamlarını birleştirecek. Bilecik'te ise nikah dairesine bugün için hiç başvuru yapılmadı.

- Evlilik yıl dönümünü 4 yılda bir kutlayacaklar

Bu arada, Kader Bayram ile nişanlısı Cüneyt Kölge, Bursa Osmangazi Belediyesi evlendirme dairesinde kıyılan nikahla yaşamlarını birleştirdi.

Evlilik yıl dönümlerinin 4 yılda bir geleceğini belirten Damat Kölge, evlilik tarihini özellikle seçmediklerini, tamamen bir tesadüf olduğunu söyledi.

Kölge, erkekler tarafından bakıldığında böyle bir tarihte evlenmenin avantajlı olduğunu ifade ederek, "Bu tarihte nikahımızın kıyılması planlanmış bir şey değildi. Tamamen tesadüf. Artık aramızda anlaşarak evlilik yıl dönümlerimizi bir gün önce, 28 Şubat'ta kutlayacağız" ifadelerini kullandı.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!