29 Ekim Cumhuriyet Bayramı

Güncelleme Tarihi:

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 29, 2014 12:54

- Aydın, Denizli ve Uşak'ta tören düzenlendi

Haberin Devamı

İZMİR (AA) - Cumhuriyet'in kuruluşunun 91. yılı dolayısıyla Aydın, Denizli ve Uşak'ta tören düzenlendi.

Aydın'da İstasyon Meydanı'ndaki tören Aydın Valisi Erol Ayyıldız, Jandarma Bölge Komutan Vekili Albay Muharrem Akca, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'nun vatandaşların bayramını kutlamasıyla başladı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kutlama mesajı okundu.

Aydın Valisi Erol Ayyıldız, yaptığı konuşmada Karaman'da maden işçilerinin mahsur kalması nedeniyle bayramı buruk kutladıklarını belirtti. Cumhuriyetin kuruluşunu kutlamanın milli bir vazife olduğunu kaydeden Ayyıldız, şöyle konuştu:

"Türk milletinin tarihinde nice övünç kaynağı olaylar ve büyük zaferler vardır. Cumhuriyet ödün vermeden korumamız ve kucaklamamız gereken en değerli varlığımızdır. Cumhuriyetin taşıdığı önemi çok daha iyi anlıyor, sağladığı kazanımlarla da gurur duyuyoruz. Bağımsız ve çağdaş bir devlet armağan eden atamızı, silah arkadaşlarını, şehitlerimiz ve gazilerimizi gönül borcuyla minnetle anıyoruz" dedi.

Haberin Devamı

Konuşmanın ardından şiirler okundu, spor müsabakalarında dereceye girenlere ödülleri takdim edildi.

Geçit töreninin ardından protokol, Kent Meydanı'nda düzenlenen çeşitli spor ve sanat etkinliklerini izledi.

- Denizli

Denizli'de Vali Şükrü Kocatepe, AK Parti Denizli Milletvekili Bilal Uçar, CHP Denizli Milletvekili Adnan Keskin, 11. Motorlu Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Erhan Uzun, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan sivil toplum kuruluşları ve siyasi parti temsilcileri ile askeri ve mülki erkan katıldığı çelenk koyma töreni sonrasında Valilik makamında tebrikler kabul edildi.

Valilik önünde düzenlenen törende Denizli Valisi Şükrü Kocatepe, Denizli Garnizon Komutanı Tuğgeneral Erhan Uzun ve Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, askeri araçla halkın selamlayarak bayramlarını kutladı. Törende Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kutlama mesajı okundu.

Vali Kocatepe törende yaptığı konuşmada, bugün tarihi şan ve şeref dolu yüce ulusun yedi düvele karşı göğsünü siper edip istiklal mücadelesi vererek kurduğu Türkiye Cumhuriyeti devletinin 91. yıl dönümü olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

Konuşmanın ardından kutlamalara geçit töreniyle devam edildi.

Öte yandan geçişlerin devam ettiği sırada polis, elinde Atatürk posteri olan bir vatandaşın aniden tören alanına geçmesini provokasyon olabileceği şüphesiyle önledi.

- Uşak

Uşak'ta Cumhuriyet Bayramı kutlamaları Vali Seddar Yavuz'un makamında tebrikleri kabulüyle başladı. Kabulün ardından Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı önünde tören düzenlendi.

Vali Yavuz, Belediye Başkanı Nurulllah Cahan, Garnizon Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Yusuf Yalçın'ın halkı selamlamasıyla başlayan törende şiirler okunmasının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kutlama mesajı okundu.

Törende konuşan Yavuz, şunları kaydetti:

Haberin Devamı

"Birlik ve beraberliğine, bağımsızlığına kast edenlere cevap vermek noktasında Atatürk’ün önderliğinde büyük bir kurtuluş mücadelesi veren bu millet, cumhuriyetin ilanıyla emin ve kararlı adımlarla yürümeye devam etmiştir. Bizler, zengin bir kültür mirasının sahibi, doğusundan batısına kuzeyinden güneyine yüzyıllardır yaşadığı topraklarda millet olmanın, bir ve beraber olmanın gücüyle bugün dünyanın en güçlü ekonomileri arasında yer almaktayız. Elde edilen bu başarının sürdürülmesinde birer vatandaş olarak hepimizin sorumlulukları bulunmaktadır. Bu nedenle her zamankinden çok çalışmalı, cumhuriyet rejiminin sağladığı demokratik özgürlükler ortamında, bu bereketli coğrafyanın nimet ve imkanlarının kıymetini bilmeliyiz"

Haberin Devamı

Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla düzenlenen spor müsabakalarında dereceye giren öğrencilere hediyeleri verildi.

Geçit törenin ardından kutlama programı sona erdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!