29 Ekim Cumhuriyet Bayramı

Güncelleme Tarihi:

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 29, 2014 13:18

- Bilecik'te, cumhuriyetin kuruluşunun 91. yıl dönümü törenle kutlandı

Haberin Devamı

BİLECİK (AA) - Bilecik'te, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla tören düzenlendi.

Kutlamalar, Vali Ahmet Hamdi Nayir, MHP Bilecik Milletvekili Bahattin Şeker, 2. Jandarma Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Halis Zafer Koç ve Belediye Başkanı Selim Yağcı'nın, Valilik'te tebrikleri kabul etmesiyle başladı. Daha sonra Edebali Stadı'nda devam kutlamalarda Vali Nayir, Tuğgeneral Koç ve Başkan Yağcı, öğrencilerin ve vatandaşların bayramını kutladı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın mesajı okundu.

Vali Nayir, yaptığı konuşmada, Cumhuriyet'in değerler manzumesi ve Cumhuriyet'te egemenliğin kayıtsız şartsız milletin olduğunu ifade ederek, şöyle konuştu:

"Cumhuriyet, milletimizin yeniden ayağa kalkmasının, şahlanışının timsalidir. Bize emanet edilmiş hayati önemde bir değer ve vazgeçilmez bir mirastır. Bir yönetim şekli olmanın ötesinde, aynı zamanda tarihimizin en kapsamlı hamlesi olan Cumhuriyet, getirdiği açılımlarla insanımızın önünü açmış ve ufkunu genişletmiştir. Cumhuriyet'in birleştiriciliği asla göz ardı edilmemelidir. Devletin gücünü hukuk ile sınırlayan ve tüm vatandaşlara yönetimde eşit söz ve temsil hakkı tanıyan Cumhuriyet rejimi, devlet-millet bütünleşmesinin hakiki kaynağıdır. Kimseyi ötekileştirmeden, bu topraklar üzerinde yaşayan herkesi birinci sınıf vatandaş olarak görmemiz, özgürlük ve demokrasiyi anayasal sınırlar içerisinde olabildiğince yaşayabilmek ve yaşatabilmek kararlılığını göstermemiz gerekmektedir. Cumhuriyet bir bütün olarak algılanmalı, tüm niteliklerine değer atfedilmeli, evrensel kabullerle uygulanmalıdır."

Haberin Devamı

Konuşmanın ardından Vali Nayir, gençler tarafından getirilen Türk bayrağını teslim aldı.

Etkinlikler, şiirlerin okunması, halk oyunu gösterisi, Cumhuriyet'in kuruluşunun 91'inci yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen yarışmalarda dereceye girenlere ödüllerinin verilmesi ve resmigeçitle sona erdi.

Kutlamalara, Cumhuriyet Başsavcısı Kamil Yaşar, Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Azmi Özcan, öteki ilgililer, siyasi parti ve sivil toplum örgütleri temsilcileri, askeri erkan ile vatandaşlar katıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!