29 Ekim Cumhuriyet Bayramı

Güncelleme Tarihi:

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 29, 2014 13:52

- Cumhuriyet Bayramı, Yozgat'ta törenle kutlandı

Haberin Devamı

YOZGAT (AA) - 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, Yozgat'ta törenle kutlandı.

Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törende, Vali Abdulkadir Yazıcı, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Selçuk Yıldırım ve Belediye Başkanı Kazım Arslan, alanda bulunanları selamlayarak bayramını kutladı.

Törende, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kutlama mesajı okundu.

Erdoğan, Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı'nın şahsında tüm Yozgatlıların bayramını kutladı.

Vali Yazıcı, Erdoğan'ın mesajının okunmasının ardından yaptığı konuşmada, inanç ve kararlılıkla kazanılan ve Türk milletine armağan edilen, kayıtsız şartsız egemenliği temin eden Cumhuriyet'in ilan edilişinin 91. yıl dönümünü milletçe gurur ve coşkuyla kutladıklarını söyledi.

Cumhuriyet'in, demokrasiyi geliştiren en iyi sistem olduğunu belirten Yazıcı, "Kişinin hak ve özgürlükleri ancak bu sistem içinde güvencede olabilir. Türk milleti, Cumhuriyet'e bağlanıp onu yüceltip geliştirebilirse demokrasinin nimetlerinden yararlanır ve çağdaş toplumlar içindeki yerini alır. Cumhuriyet'i yüceltip sürdürmek her Türk'ün milli görevidir. Bugün ülkemiz, ilerleyen demokrasisi, büyüyen ekonomisi, güçlü ordusu, zengin insan kaynağı ve müteşebbisleriyle dünya devletleri arasında giderek yükselen, yükseldikçe ümit veren, halkının öz güvenini yükselten bir ülkedir" diye konuştu.

Haberin Devamı

Kutlamalar, öğrencilerin şiirler okumasının ardından geçiş töreniyle sona erdi.

Cumhuriyet Bayramı, Yozgat'ın Akdağmadeni, Aydıncık, Boğazlıyan, Çayıralan, Çandır, Çekerek, Kadışehri, Sorgun, Yerköy, Sarıkaya, Saraykent, Şefaatli ve Yenifakılı ilçelerinde de düzenlenen törenlerle kutlandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!