29 baş ağrısı

Güncelleme Tarihi:

29 baş ağrısı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 08, 2000 00:00

Haberin Devamı

FIFA'ya şikayet dosyalarının sayısı çoğalıyor

FIFA, aralarında ikinci lig kulüplerinin de bulunduğu 14 Türk takımının, çoğunluğu yabancı olan futbolcuları ile aralarındaki anlaşmazlığın çözümü konusunda Futbol Federasyonu'nu sıkıştırıyor.

Çözüm bekliyor

Özellikle yabancı futbolcu seçerken aceleci davranan kulüp yönetimleri, oyuncularla ihtilafa düşünce, FIFA'ya şikayet dosyalarının sayısı da gün geçtikçe çoğalıyor. Türk kulüpleri ile futbolcular arasında doğan anlaşmazlıkların arttığına dikkat çeken FIFA, 14 kulüple 29 futbolcu arasındaki sorunların çözüme kavuşturulması için Futbol Federasyonu'nu sürekli olarak uyarıyor.

Yerliler de var

FIFA'ya yapılan şikayetlerde yerli futbolcuların da bulunması dikkat çekiyor. Trabzonspor'un, bu sezon Vanspor'a verdiği Seyit Cem ve Tansel'le arasındaki anlaşmazlık devam ediyor. Antalyaspor'da geçen sezon forma giyen Hasan Vural, Sakaryaspor'da Muhammed Kurtuluş ve F.Bahçe'nin sezon ortasında ayrılan Murat Yakın ile ilgili itirazı da halen çözüm bekleyen dosyalar arasında bulunuyor.

Trabzon başı çekiyor

Kulüpleriyle ihtilaflı olmalarına karşın Trabzonspor'un Hırvat golcüsü Davor Vugrinec ile Adanaspor'un Bulgar kalecisi Zdavko Zdravkov ise halen takımlarında forma giyiyorlar. FIFA'da, geçen sezon ikinci lige düşen Sakaryaspor, Çanakkale Dardanelspor ve Karabükspor ile ilgili ihtilaf dosyaları da bulunuyor. İki sezon önce ikinci lige düşen Kayserispor'un Nijeryalı kalecisi Agu ile anlaşmazlığı da çözüm bekleyen doslar arasında.

İhtilaflı futbolcular ve kulüpleri...

TRABZON: Vugrinec (Hırvatistan), Kalitvintsev (Ukrayna), Seyit Cem, Tansel; F.BAHÇE: Dimas (Portekiz), Murat Yakın; BEŞİKTAŞ: Ohen, Amokachi (Nijerya), Letchkov (Bulgaristan); ADANA: Katana (Bosna-Hersek), Zdravkov (Bulgaristan); İSTANBUL: Gralak (Brezilya), Ferri (Fransa), Salenko (Rusya); VAN-

SPOR: Felix (Fildişi Sahilleri); KARABÜK: Mbassa, Kalenga (G.Afrika); SAKARYA: Strizu, Bodea (Romanya), Muhammed; KAYSERİ: Agu (Nijerya). BURSA: Monteiro (Brezilya); Ç.DARDANEL: Mapeza (Zimbabwe), Gerson (Brezilya); ANTALYA: Hasan; ALTAY: Buhari (Orta Afrika), ANK.GÜCÜ: Debbah (Gana)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!