28 yıllık MESOB Başkanı Geriter yeniden seçildi

Güncelleme Tarihi:

28 yıllık MESOB Başkanı Geriter yeniden seçildi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 06, 2018 16:37

28 yıllık MESOB Başkanı Geriter yeniden seçildi

Haberin Devamı

MANİSA'da Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'nin 28 yıldır başkanlığını yapan Hasan Geriter, 4 yıllığına yeniden başkan seçildi. Geriter, genel kurulda esnaf için sicil affı istedi.

Manisa Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) 27'nci Olağan Genel Kurulu'nu yaptı. Manisa'da bir otelde tek listeyle gerçekleşen genel kurulda 28 yıldır başkanlık görevini yürüten Hasan Geriter 681 delegenin oylarıyla yeniden başkanlığa seçildi. Genel kurulda konuşan Hasan Geriter, sicil affı çıkması gerektiğini söyledi. Geriter, "Bankalar kara liste bahanesiyle esnafın önünü tıkıyor. Bir an önce etkin sicil affı çıkarılmalı ve esnaf bankaların keyfine bırakılmamalı. Mutlaka bankaların yeni çıkarılacak olan sicil affına uymaları sağlanmalı. Sigortalılıkta SSK'lı ve Bağ-Kur'lu ayrımlarına son verilerek tüm kesimler için sosyal güvenlikte eşitlik sağlanmalı. Emeklilik prim gün sayısı tüm çalışanlar ile esnaf ve sanatkâr için eşit olmalı. 60 günden fazla prim borcu olan Bağ-kurlu esnaf ve sanatkârımız sağlık hizmetinden yararlanamıyor. Diğer kesimlerde olduğu gibi esnaf ve sanatkâr da prim borcu olsa dahi sağlık hizmetlerinden yararlanmaya devam edebilmelidir. Öte yandan ayaktan tedavilerde geçici iş göremezlik ödeneği alamayan esnafa tedavi süresindeki geçimi için rapor ücreti hakkı verilmelidir. Elektrik ve su faturalarında ayrı kalemlerde ek ücret yansıtılıyor. Dağıtım bedeli, şube yolu bakım bedeli gibi bedellerden esnaf muaf olmalı" dedi.

Manisa'da 42 bin esnafın bulunduğunu kaydeden Geriter, esnafların çırak bulmakta zorlandığını dile getirdi. Geriter, "Esnaf ve sanatkar, çırak bulmakta zorlanmaktadır. Çıraklığı ve mesleki eğitimi özendirici ulusal proje ve programlar hazırlanarak tedbirler alınmalıdır. Birçok vergi ve belge zorunluluğu altında ezilen şoför esnafımız için daha makul ücretler belirlenmeli, KDV- ÖTV indirimi gibi desteklerle araçlarını yenileyebilmeleri sağlanmalıdır. Akaryakıttaki fiyat artışları vergi indirimiyle kontrol altına alınmalı. Çok yüksek olan trafik sigortaları makul bir seviyeye çekilmeli" diye konuştu. Konuşmaların ardından faaliyet raporu ve denetim raporu oy birliğiyle kabul edildi. MESOB Başkanı Hasan Geriter başkanlığındaki yönetim kurulunda Halim Şener, Mehmet Akgül, Faruk Ulaş, Osman Çakar, Mustafa Kemal Alacalı, Murat Dağıstanlı, Ergün Çolak ve Tahir Memişler. Yedek üyeler Mehmet Çetin, Ali Arslan, Zekeriya Açıkgöz, Kadir Dilşeker, Cenk Vatansever, Ali Bartu, Mehmet Özçetin, Muhsin Çelik ve Ali Örs yer aldı.

Nermin UÇTU / MANİSA, (DHA)

FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!