"28 Şubat'ta kırbaçlandık"

Güncelleme Tarihi:

28 Şubatta kırbaçlandık
Oluşturulma Tarihi: Şubat 28, 2016 14:25

- Cihannüma Siirt İl Temsilcisi Sevgili: "Cumhuriyet resepsiyonlarına katılmadığım için başka bir ile sürgün edildim. Birçok kişi, eşinin başını açmak zorunda kaldı, birçok arkadaşımız ucube gerekçelerle gerçekten büyük zulümlere maruz bırakıldı"- "28 Şubat'ta eğitildik, kırbaçlandık, birikimlerimiz, donanımlarımız, mücadele azmimiz arttı ve aynı mücadele azmi ile yolumuza devam ediyoruz. Nice 28 Şubatlar görsek de aynı yola devam edeceğiz"

Haberin Devamı

SİİRT (AA) - ZEKERİYA GÜNEŞ - RECEP ÇELİK - Cihannüma Siirt İl Temsilcisi Fatih Sevgili, Cumhuriyet resepsiyonlarına katılmadığı için başka bir şehre sürgün edildiğini, birçok arkadaşının da ucube gerekçelerle mağdur edildiğini belirterek, "28 Şubat'ta eğitildik, kırbaçlandık, birikimlerimiz, donanımlarımız, mücadele azmimiz arttı ve aynı mücadele azmi ile yolumuza devam ediyoruz. Nice 28 Şubatlar görsek de aynı yola devam edeceğiz" dedi.

Sevgili, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 28 Şubat'ta darbenin İslam'a karşı yapıldığını ifade ederek, "Ülkenin en büyük gazetecileri olarak gözüken, o iddiayla yayın yapan gazeteciler, bir okulun mescidinde namaz kılan öğrencileri, terör örgütü üyesi, mayın döşüyor gibi veya dünyaya atom bombası atacak bir şekilde büyük bir facia olarak algıladılar" diye konuştu.

Haberin Devamı

Sevgili, o süreçte kamu kurumunda amir olduğunu belirterek, şöyle konuştu:

"O resepsiyonda (Cumhuriyet resepsiyonları) bütün iradeciler eşleriyle birlikte katılıp orada da alkol almak zorunda bırakılıyordu. Böyle bir mahalle baskısı vardı. Ben o dönem bekar olduğum halde dönemin bazı yöneticilerinin işte bir şekilde bir bayanla beraber katılmam konusunda telkinlerini hiç unutmuyorum. Cumhuriyet resepsiyonlarına katılmadığım için başka bir ile sürgün edildim. Birçok kişi eşinin başını açmak zorunda kaldı, birçok kişi başını açmak zorunda kaldı ve birçok arkadaşımız ucube gerekçelerle gerçekten büyük zulümlere maruz bırakıldı. Bir okul müdürü arkadaşımız bayan öğretmenlerin ellerini sıkmıyor, tokalaşmıyor gerekçesiyle okul müdürlüğünden alındı. Bir okulda bir odada halı var diye okul müdürü mescit açmış şekilde şikayet edilerek görevden alındı. Gerçekten kamu kurumundaki memurlar çok büyük eziyetler çektiği, namaz kılamadığımız zamanlar oldu."

- "Darbeyi yapanlar unutuldu"

Refah Partisi'nin kapatıldığı gün tabanın tümü öfke ve tedirginlikle beklerken merhum Necmettin Erbakan'ın kameralar karşısına geçerek, "Bu partiyi kapatmanın tarihin akışı içerisinde nokta kadar kıymeti yoktur" ifadesinin kendilerini çok kızdırdığını ifade eden Sevgili, "Sonraki süreçte baktık 'evet' gerçekten bu davanın devamında, bu mücadelede gerçekten o partinin kapatılmasının nokta kadar bir kıymeti yokmuş. Hiçbir şey eksiltmedi o ruhtan, o darbeyi yapanlar unutuldu. Darbeyi yapanların nerede öldüğü kimse tarafından bilinmedi. Cenazelerine yakın akrabaları dışında kimse katılmadı fakat darbeye maruz kalan bütün millet yerine, darbe sürecinin hakaretlerini ve dayağını yiyen merhum Erbakan Hoca'nın cenazesine milyonlar katıldı. Bu zaten her şeyi net olarak ortaya koyuyor" dedi.

Haberin Devamı

28 Şubat'tan bu yana devam eden büyük algı operasyonlarının halen devam ettiğine işaret eden Sevgili, medyanın olmamış olayları olmuş gibi gösterdiğini, Suriye'de çekilmiş fotoğrafları Cizre'deki bir olay gibi gösterdiğini anlattı.

Bölgedeki "çukur" siyasetiyle 28 Şubat'tan daha kötü senaryolarla oynandığını ve çok daha acımasız algı operasyonları yapıldığını aktaran Sevgili, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Sağ insanları yüz üstü sokağa atıp görüntülerini çekip ölü diye bize pazarlıyorlar. Ne kadar ne lazımsa ahlak sınırı, medya etiği veya basın ahlakı diye bir şey gözetmeksizin aynı algı operasyonlarına devam ediyorlar. 28 Şubat, süreci yaşayarak bizler için çok büyük tecrübe oldu. O tecrübelerle bugün daha iyi analiz yapabiliyoruz. Onlar istedikleri kadar algı yaparlar, parti kapatırlar, iftira ederler, diktatörlükle suçlarlar ve her türlü iftirayı yaparlar ama bu halkın, milletin bir feraseti vardır ve gerçekten takdire şayan bir ferasettir. Onlar kendi yanlarında yaptıkları planları, yazdıkları senaryoları, tiyatroları düşününce zannediyorlar ki tam da istedikleri olacak. Tam da o gün millet sandığın başına gidip o ferasetini sandığa yansıttığı zaman bütün hesaplar altüst oluyor. Yine kazanan hak ve halk oluyor. Bugünden sonra da hep böyle olacak. 28 Şubat'ta eğitildik, kırbaçlandık, birikimlerimiz, donanımlarımız, mücadele azmimiz arttı ve aynı mücadele azmi ile yolumuza devam ediyoruz. Nice 28 Şubatlar görsek de aynı yola devam edeceğiz."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!