"28 Şubat'ın izleri bu dönemde silindi"

Güncelleme Tarihi:

28 Şubatın izleri bu dönemde silindi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 26, 2016 12:26

- Eğitim Bir Sen, Memur Sen Edirne Şube Başkanı ve Edirne Sosyal Bilimler Lisesi Müdür Yardımcısı Dalgıç:- "O günlerden bu günlere çok büyük şeyler oldu. Haklarımız açısından çok güzel atılımlar yapıldı. 28 Şubat'ın izleri bu dönemde silindi"

Haberin Devamı

EDİRNE (AA) - CİHAN DEMİRCİ - Eğitim-Bir-Sen, Memur-Sen Edirne Şube Başkanı ve Edirne Sosyal Bilimler Lisesi Müdür Yardımcısı Erdinç Dalgıç, 28 Şubat sürecinin ardından bu günlere gelene kadar çok büyük değişiklikler yaşandığını belirterek, "Haklarımız açısından çok güzel atılımlar yapıldı. 28 Şubat'ın izleri bu dönemde silindi" dedi.

Dalgıç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 28 Şubat sürecinde tüm Türkiye'nin zor zamanlar geçirdiğini söyledi.

O dönemlerde Doğu Anadolu Bölgesi'nde eşiyle birlikte öğretmenlik yaptığını anlatan Dalgıç, "28 Şubat döneminde askeri karakollardan, okullarda irticai faaliyette bulunup, bulunulmadığıyla ilgili aylık rapor almaya geliniyordu. Fişlenme ve takip olaylarını birebir yaşadık. Eşim başörtülü görev yapıyordu. Daha sonra perukla görev yapmak zorunda kaldı o dönemlerde. Karakol komutanıyla aynı lojmanda kalıyorduk. Komutan telefon ediyordu, 'hocam rapor almaya geleceğiz, hoca hanım müsait mi' diye. O günleri yaşadık. O günlerden bu günlere çok büyük şeyler oldu. Haklarımız açısından çok güzel atılımlar yapıldı. 28 Şubat'ın izleri bu dönemde silindi" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

28 Şubat'ı yaşamış olmanın ızdırap ve üzüntü verici olduğunu dile getiren Dalgıç, bu süreçte görevini bırakmak zorunda kalan, soruşturma geçiren, baskıya uğrayan birçok kişinin olduğunu anımsattı.

- "Yeni alınan kararlarla özgürlükler yaşanabilir oldu"

Eğitimcilerin hammaddesinin insan olduğunu ifade eden Dalgıç, "O dönemde bununla ilgili kendi ilmine saygı duyduğumuz hocalarımıza ne yapmamız gerektiği fikrini aldık. Bizim kadroları terk etmememiz gerektiğini, eğitim bekleyen çocukların olduğunu söylediler. Arkadaşlarımız ya başörtüsünü çıkararak ya da İslama uygun kıyafetinden vazgeçmek zorunda kalarak ve peruk takarak görevlerini yapmak zorunda kaldılar" diye konuştu.

Bazı memurların görevini bıraktığını dile getiren Dalgıç, şöyle devam etti:

"Bundan birkaç yıl önce hükümetin aldığı kararla görevinden ayrılmış olan ve mağduriyet yaşamış kişilere görevleri tekrar iade edildi. 28 Şubat'tan bu güne kadar da cuma namazlarıyla ilgili birçok sıkıntı yaşadık. Mesela okulun din dersi öğretmenine bile cuma günü cuma namazı saatinde ders veriliyordu. Cuma namazı saatinde ders programı ayarlanabileceği halde cumaya gitmemesi için engel koyan idarecilerle karşılaştıklarını anlatıyorlar.

Haberin Devamı

Bu dönemde hükümet tarafından alınan kararla cuma namazı mesai uygulaması sorunu da ortadan kalktı. Bu konu hiç problem olmaması gerekirken yıllarca problem oldu insanlar için. Yeni alınan kararlarla özgürlükler yaşanabilir oldu."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!