28 Şubat'ın 19'uncu yılı

Güncelleme Tarihi:

28 Şubatın 19uncu yılı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 28, 2016 16:26

- Ordu'da, 14 sivil toplum kuruluşu ortak basın açıklaması yaptı

Haberin Devamı

ORDU (AA) - Ordu'da bir araya gelen 14 sivil toplum kuruluşunun üyeleri, 28 Şubat'ın 19'uncu yılı dolayısıyla ortak basın açıklaması yaptı.

Şarkiye Mahallesi Tahıl Pazarı mevkisinde toplanan grup, "28 Şubat kara bir leke" yazılı pankart açtı. Daha sonra açıklama öncesinde merhum başbakanlardan Prof. Dr. Necmettin Erbakan ile şehitler için dua edildi.

Türkiye Gençlik Vakfı Ordu İl Temsilcisi Ahmet Güler, yaptığı açıklamada, Türkiye'yi karanlığa gömen post modern darbenin yıl dönümünü dolayısıyla bir araya gelmediklerini belirterek, "Türkiye Gençlik Vakfı öncülüğünde bir araya gelmemizin sebebi darbelerin tarihlerini anmak değil, artık bu ülkede topyekun, milletçe darbelerin karşısında dik duracağımızı haykırmaktır" dedi.

"Darbelere karşı hepimiz biriz" ifadesini kullanan Güler, "Bu ülke topraklarında ecdadın ruhuyla yeniden dirilişe geçmiş bir gençlik varken ve bu gençliği destekleyen bir halk varken Allah'ın izniyle hiç kimse darbe kelimesini ağzına dahi alamayacaktır. Diklenmeden dik duran, imanlı, ahlaklı, hoşgörülü, karakterli ve ümmet bilincine sahip bu gençlik varken bu millet yatağında rahat uyusun" diye konuştu.

Haberin Devamı

Güler, Türkiye'ye zarar vermeye çalışan hiç kimsenin isteğini gerçekleştiremeyeceğini vurgulayarak, "Artık dirilişe geçmiş bu gençler ve bu halk olduğu sürece, yani ülkenin gerçek sahipleri var olduğu müddetçe Türkiye'ye, bu güzelim cennet vatana zarar vermek isteyen hiç kimse başarıya ulaşamayacaktır. Biz Ordulu sivil toplum kuruluşları olarak ülkenin huzuru ve barışı için din, dil, ırk ve etnik ayrımcılığa geçit vermeyeceğiz" diye konuştu.

Tekbir getiren sivil toplum kuruluşu üyeleri, ardından olaysız dağıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!