28 Şubat'ın 19'uncu yılı

Güncelleme Tarihi:

28 Şubatın 19uncu yılı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 28, 2016 10:15

- Muş'ta sabah namazında bir araya gelen sivil toplum kuruluşu üyeleri, çıkışta 28 Şubat'ı 19'uncu yılında protesto etti

Haberin Devamı

MUŞ (AA) - Muş'ta sivil toplum kuruluşu üyeleri, 28 Şubat'ı 19'uncu yılında düzenledikleri sabah namazı etkinliğiyle protesto etti.

İlim Yayma Cemiyeti Erbakan Vakfı, Türkiye Gençlik Kulüpleri Konfederasyonu, Özgür-Der, İHH Muş Şubesi, Cihannüma Has-Der, Ensar Vakfı, Anadolu Gençlik Derneği, Selam-Der, Türkiye Genç İş Adamları Destekleme ve Kalkındırma Derneği ile Önder İmam Hatipler Derneği üyeleri, Hacı Şeref Camisii'nde bir araya gelerek sabah namazını kıldı.

Sivil toplum kuruluşları adına açıklama yapan Türkiye Gençlik Kulüpleri Konfederasyonu Muş Şube Başkanı Şamil Kök, günün ilk ışıklarıyla darbelere karşı dimdik ayakta olduklarını göstermek istediklerini söyledi.

28 Şubat darbesini kurgulayan ve uygulayan kadroların bir zihinsel dönüşüm hedeflediğini belirten Kök, "Bu zihniyetteki kadrolar, belli periyotlarla kendilerince siyaset kurumunu veya halkı hizaya getirmekten çekinmemiş, bu amaçla gayri ahlaki ve gayri hukuki darbeler yapmışlardır" dedi.

Haberin Devamı

Kök, 28 Şubat'ın Müslümanlara yönelik karalama kampanyalarının ve iftiraların ayyuka çıktığı kirli bir dönem olarak tarihe geçtiğini vurgulayarak şöyle devam etti:

"Bu dönemde başörtülü hanımların eğitim, öğrenim ve çalışma hakları, anayasal ve uluslararası sözleşmeler hiçe sayılarak ucube yönetmeliklerle engellenmiş, sadece resmi kurumlarda değil, diğer tüm sektörlerde başörtülü kadınların istihdam edilmemeleri sağlanmaya çalışılmıştı. Şiir okuduğu için tutuklanıp 'Siyasi hayatı bitti, muhtar bile olamaz' dedikleri insanlar, sabırla mücadele etti. İşte o sabır ve tahammülün sonucunda bir konuma getirilen irade, o insanları bu ülkenin başbakanı, devlet başkanı yaptı."

Açıklamaya, Muş Milli Eğitim Müdürü Cevdet Arslan, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Halil Subaşı, Eğitim-Birsen Muş Şube Başkanı Mahir Başaran, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Abdulbahri Aksoy ve vatandaşlar katıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!