"28 Şubat"ın 19. yılı

Güncelleme Tarihi:

28 Şubatın 19. yılı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 27, 2016 12:42

HATİM-DER Başkanı Yolcu:- "O dönemde militarizmi her şekilde destekleyen ve meşruiyet zemini oluşturan ulusal ve uluslararası aktörler yargı sürecine dahil olmasalar bile milli irademize ve değer yargılarımıza yönelik kitlesel zorbalık günlerini ve zorbaları toplum olarak unutmayacağız"

Haberin Devamı

HATAY (AA) - Hatay İmam-Hatip Okulları Mezunları ve Mensupları Derneği (HATİM-DER) Başkanı Mehmet Yolcu, "O dönemde militarizmi her şekilde destekleyen ve meşruiyet zemini oluşturan ulusal ve uluslararası aktörler yargı sürecine dahil olmasalar bile milli irademize ve değer yargılarımıza yönelik kitlesel zorbalık günlerini ve zorbaları toplum olarak unutmayacağız" dedi.

Yolcu, yaptığı yazılı açıklamada, 28 Şubat 1997 tarihinin, zorbalıklarla dolu bir utanç olduğunu belirtti.

Süreçte, her türlü gayri hukuki uygulamaya imza atıldığını ve geride telafisi mümkün olmayan maddi ve manevi hasarlar bırakıldığını kaydeden Yolcu, şunları aktardı:

"İrtica tehlikesi adı altında başlatılan ve dindar kesimi hedef alan baskı ve zulümler, akıl almaz algı oyunlarıyla desteklenerek ülkenin en önemli sorunu haline dönüştürülmüştür. Toplumu fişleme birimleri oluşturulmuş 'kamusal alan' zorlama tabiriyle bir sürek avı haline getirilmiştir. Bu süreçte sivil toplum kuruluşu görünümlü birçok dernek ve grup militarizmin gönüllü kolluk gücü olarak faaliyet yürütmüştür. En barışçıl özgürlük eylemleri şiddetle bastırılmış gazeteciler, sivil toplum mensupları, öğrenciler Devlet Güvenlik Mahkemelerinde (DGM) idamla yargılanmıştır. Süreç içindeki uygulamalar, insan hakları, hukukun üstünlüğü, eğitimde fırsat eşitliği, inanç özgürlüğü gibi anayasal hakları hiçe sayarken ulusal ve uluslararası kurumlar ve sözleşmeler de yanlı tutumuyla meşruiyetini kaybetmiştir."

Haberin Devamı

28 Şubat sürecinde, toplumun büyük bir kesiminin maddi ve manevi zarar gördüğünü savunan Yolcu, en büyük mağdurların eğitim hakkı gasp edilen İmam-Hatip ve üniversite öğrencileri olduğunu aktardı.

Sürecin mimarlarının yargı karşısında olduğunu belirten Yolcu, "Ancak o dönemde militarizmi her şekilde destekleyen ve meşruiyet zemini oluşturan ulusal ve uluslararası aktörler yargı sürecine dahil olmasalar bile milli irademize ve değer yargılarımıza yönelik kitlesel zorbalık günlerini ve zorbaları toplum olarak unutmayacağız. Tarihin hiçbir döneminde zulüm payidar olmamıştır ve bundan sonra da olmayacaktır" ifadelerini kullandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!