28 Şubat'ın 19. yıl dönümü

Güncelleme Tarihi:

28 Şubatın 19. yıl dönümü
Oluşturulma Tarihi: Şubat 28, 2016 16:58

- Çankırı'da AK Parti Gençlik Kolları üyeleri 28 Şubat sürecini protesto etti

Haberin Devamı

ÇANKIRI (AA) -AK Parti Çankırı Gençlik Kolları, 28 Şubat süreciyle ilgili basın açıklaması yaptı.

Gençlik kolları başkanı Koray Erdoğan, parti binası önünde yaptığı açıklamada, AK Parti Gençlik Kolları olarak tekrar böyle bir süreç yaşanmaması için her daim mücadele edeceklerini söyledi.

Süreçte toplumun büyük kesiminin maddi ve manevi olarak zarar gördüğünü kaydeden Erdoğan, "En fazla zarar görenlerde eğitim hakkı gasp edilen imam hatipliler ve üniversite öğrencileridir. Tarihte örneğine ender rastlanan uygulamalara rastlanmıştır. 13-14 yaşındaki çocuklar keskin nişancıların beklediği okul kapılarından çevrilmişlerdir. Eğitim hakkı elinden alınan gençler yurt dışına çıkarak büyük bir beyin göçünü başlatmıştır" dedi.

Süreçte imam hatip okullarında eğitim gören öğrenci sayısının 500 binlerden 60 binlere düştüğünü ifade eden Erdoğan, şunları kaydetti:

Haberin Devamı

"Bin yıl sürecek denilen 28 Şubat darbesinin mimarları yargı karşısındadır. O dönemde militarizmi her şekilde destekleyen ve meşruiyet zemini oluşturan ulusal ve uluslararası aktörler yargı sürecine dahil olmasalar bile milli irademize değer yargılarımıza yönelik kitlesel zorbalık günlerini ve zorbaları toplum olarak unutmayacağız. Tarihin hiçbir döneminde zulüm payidar olmamıştır ve bundan sonra da olmayacaktır."

Erdoğan, 28 Şubat'ın zorbalık dolu bir utanç tarihi olduğunu söyledi.

Açıklamanın ardından gençlik kolları üyeleri 28 Şubat'ta yaşananların yer aldığı broşürleri esnafa dağıttı.

Programa AK Parti Merkez İlçe Başkanı Mustafa Potukoğlu ve gençlik kolları üyeleri katıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!