28 Şubat mağduru öğretmenin hayali tükenmiyor

Güncelleme Tarihi:

28 Şubat mağduru öğretmenin hayali tükenmiyor
Oluşturulma Tarihi: Şubat 24, 2016 11:06

- Kırklareli'de, 28 Şubat sürecinde başörtüsü nedeniyle görevine son verilen ve SGK primlerini isteğe bağlı ödeyip işçi statüsünde emekli olan 14 yıllık matematik öğretmeni Meliha Uslu, hala öğrencileriyle ders yapmanın hayalini kuruyor- Uslu: - "Ben 14 yıl görev yaptığım önlüğümü halen 'Görevime geri dönerim' diye saklıyorum. Önlüğüme gözüm gibi, evlatlarım gibi bakıyorum"

Haberin Devamı

KIRKLARELİ (AA) - ÖZGÜN TİRAN - Mesleğine başladıktan 14 yıl sonra 28 Şubat sürecinde başörtüsü nedeniyle görevine son verilen matematik öğretmeni Meliha Uslu, öğrencileriyle ders yapmanın hayalini kuruyor.

Marmara Üniversitesi Matematik Bölümünden 1985 yılında mezun olan Uslu, 1986 yılında Rize İmam Hatip Lisesine atandı. Başörtüsü nedeniyle istediği okullarda görev yapamayan Uslu, 1994 yılında Kırklareli İmam Hatip Lisesine tayin edildi.

Uslu, 1998'de başörtüsü nedeniyle görevinden uzaklaştırılarak soruşturma geçirdi ve 2000 yılında görevi sonlandırıldı. Çocuklarının eğitimi için biriktirdiği bir miktar parayı Sosyal Güvenlik Kurumuna (SGK) yatırarak işçi statüsünde emekli olan Uslu, 2008 yılında 28 Şubat mağduru öğretmenlere yönelik çıkarılan yasadan "emekli olduğu" gerekçesiyle yaralanamadı.

Haberin Devamı

Halen görevine döneceği günün hayalini kuran Uslu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, başörtüsü takmaktan hiçbir zaman pişmanlık duymadığını söyledi.

Öğretmenliğin kutsal bir meslek olduğunu ancak bu görevin elinden alındığını ifade eden Uslu, başörtüsü nedeniyle çektiği sıkıntıları unutamadığını dile getirdi.

Uslu, görev yaptığı 14 yıl boyunca başarılı öğrenciler yetiştirdiğine değinerek, "Doktor, mühendis olan öğrencilerimiz var. Ben idealist bir insandım. Dersime hep zamanında girerdim. Hatta bazı arkadaşlar 'Niye böylesin?' derdi. Koridorlarda derse girmek için beklerdim. Çünkü görevimi severek yapıyordum" diye konuştu.

Her bir öğrencisini kendi çocuğu gibi gördüğünü dile getiren Uslu, görev yaptığı sürece maaşının büyük bir bölümünü ihtiyaç sahibi öğrenciler için kullandığını aktardı.

Uslu, görevden alındıktan sonra çok zor günler geçirdiğini anlatarak, şöyle devam etti:

"Birçok meslektaşım gibi ben de 28 Şubat mağduruyum. Biz o zamanlar hiç tahmin etmiyorduk bize bu şekilde davranacaklarını. Biz hep 'geçer' diye umduk, hatta 2-3 ay ücretsiz izin aldık. Ama bu süreç geçmedi. 1995 yılında görevden uzaklaştırıldıktan sonra yeniden görevimize iade edildik. Ancak milli eğitim müdürü bizi görüşmeye alarak 'Siz böyle çalışmaya devam edecek misiniz?' dedi. Biz de 'Evet' dedik. Bizi tekrardan görevden aldılar. 2000 yılı Aralık ayında bizim görevimize son verdiler. Haklarımızı aramaya başladık. SGK'ya isteğe bağlı olarak prim yatırdık. Sonra kanun çıktı, 2008 yılında atamam geldi. Ancak SGK'dan emekli olduğum için göreve iade edilmedim. 2000 yılından bugüne kadar hep atama istedim. Kurumlar arası mekik dokudum. Atamam olmadı çok üzgünüm. Ben idealist bir köylü çocuğuyum, öğrencilerimin bir yerlere gelmesi için çaba gösterdim."

- Önlüğünü halen saklıyor

Haberin Devamı

Görev yaptığı yıllarda giyindiği önlüğü halen sakladığını anlatan Uslu, şöyle dedi:

"Ben 14 yıl görev yaptığım önlüğümü halen belki görevime geri dönerim diye saklıyorum. Önlüğüme gözüm gibi, evlatlarım gibi bakıyorum. O benim her şeyim. Yapılanlara çok üzgünüz. Hayallerimin gerçekleşeceği güne kavuşmayı hayal ediyorum. Ben öğretmen olarak emekli olmak istiyordum. Biraz daha çalışmak istiyorum. Amacım Türkiye için güzel, faydalı gençler yetiştirmek. İdealim vatana millete hayırlı evlat yetiştirmek. Eğitimli insan topluma faydalı olur, eğitimli insan toplumu kalkındırır."

Uslu, kamu kurumlarında başörtülü çalışanları görmekten mutluluk duyduğunu sözlerine ekledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!