28 gündür tabana kuvvet

Güncelleme Tarihi:

28 gündür tabana kuvvet
Oluşturulma Tarihi: Nisan 19, 2013 00:00

180 dairenin yer aldığı İşçi Sitesi F-Blok sakinleri, apartmanlarının dış yüzeyini yenilemek isterken binanın asansöründen oldu. 28 gündür merdivenleri kullanmak zorunda kaldıklarını belirten site sakinleri, “Hasta yaşlı ve engellilerimiz var. Apartman açık hava hapishanesi oldu” dedi.

Haberin Devamı

Çankaya 100. Yıl’da 180 daireden oluşan İşçi Sitesi F-Blok sakinleri, apartmanlarının dış yüzeyini yenilemek isterken, asansörsüz kaldı. Site sakinlerinin iddiasına göre yönetim, apartmanın dış yüzeyini yenilemek için para topladı. Ancak anlaştıkları firma kaçınca site yönetimi değişti. Yeni gelen yönetim ise ikinci kez para toplayarak farklı bir firmayla anlaştı. Bu kez de firma yeni yönetimden parasını alamadı. Firmanın site yönetimine dava açması üzerine ise üç bloklu sitenin tüm asansörleri bağlanarak, kullanılmaz hale getirildi.

AÇIK HAVA HAPİSHANESİ

28 gündür asansöre hasret kaldıklarını belirten sakini Fatma Akgül, kendilerini merdivene mahkum eden olayı şöyle anlattı:
“15 katlı apartmanda bir aydır çile çekiyoruz. Burası bizim için “açık hava hapishanesi’ haline geldi. Apartmanımızın dış yüzeyi kötü göründüğü için yönetim bizden daire başı 3’er bin lira para topladı. Bu paranın yüzde 60’ını işi yapacak firmaya verdiler. Firma bizi bir süre oyaladıktan sonra ortadan kayboldu.

Haberin Devamı

YENİ FİRMA BİTİRDİ

Yönetim firmaya dava açtı ve hukuki süreç başlatıldı. Daha sonra yeni bir yönetim oluşturuldu. Bize, ‘Sizin önceki yönetime açılan davanızı takip edeceğiz. Aynı zamanda dış giydirme işini de bitireceğiz’ diyerek, daire başı 750 lira daha topladılar. Bu sırada yeni işi alan firma blokların dış yüzeyini kapladı.

YETKİLİLER BAĞLADI

Biz yeni firma işi bitirdi diyerek hayatımıza devam ederken bir gün yetkililer gelerek asansörümüzü bağladı. Çünkü işi yapıp bitiren yeni firma parasını alamamış. Bu sırada dava açılmış ve yöneticilerimiz bize haber vermemiş. 180 dairenin malikleri işi yapan firmanın parasını alamadığını ve dava açtığını o an öğrendi.

28 gündür tabana kuvvet

YAŞLI SAYISI FAZLA

100. Yıl İşçi Sitesi F Blok, 15’er katlı ve 180 daireden oluşuyor. Apartmanlarımızda yaşlı sayısı oldukça fazla. Bu insanlar bakkala gidemeyecek duruma geldi. Arkadaş eş dost bir yere kadar idare ediyor ama bu süreç daha da uzarsa ekmek alamayacak duruma gelecekler. Apartmanımıza damacana su satan firmalar bile gelmiyor.”

Haberin Devamı

İNİP ÇIKMAKTAN 3 KİLO VERDİM

Apartman görevlisi İbrahim Kondura, 28 günde 3 kilo verdiğini belirterek, “15 katı hergün inip çıkmak ve 180 daire ile uğraşmak gerçekten zor iş. Ben kendi işlerimin yanında yaşlılara da hizmet ediyorum ama artık gücüm tükendi. Bu sorunun biran önce çözülmesi en büyük isteğim” diye konuştu.

EVE HAPSOLDUK

Başkent’in göbeğinde eve hapsolduklarını dile getiren Saniye-Fethi Aydın çifti şunları söyledi:
“İkimizde yaşımızı başımızı almış insanlarız. Bir aydır bakkala gidemez hale geldik. Apartman görevlimiz yardımcı oluyor ama ona da yazık. Alışveriş yapamaz hale geldik. Bizi eve kapanmaya mecbur bıraktılar.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!