Kurutulmuş meyveler vitamin deposu

Güncelleme Tarihi:

Kurutulmuş meyveler  vitamin deposu
Oluşturulma Tarihi: Kasım 23, 2004 00:10

Erciyes Üniversitesi Atatürk Sağlık Yüksekokulu Beslenme ve Diyetetik Bölümü öğretim üyesi Dr. Ayten Budak, kurutulmuş meyvelerin birer vitamin ve kalsiyum deposu olduğunu belirterek, ‘Vitaminleri ilaçlarda aramak yerine, vitamin deposu olan kurutulmuş meyveleri tüketin’ dedi.

Kurutulmuş meyvelerin, yüksek besin değeri taşıdığını anlatan Dr. Budak, C dışındaki tüm vitaminlerin korunduğunu belirtti. İncir, kayısı, erik, dut, üzüm gibi meyvelerin tüketilmesinin özellikle çocuklar, gençler ve emziren anneler için yararlı olduğunu belirten Dr. Budak, şunları söyledi:

‘Kuru meyveler çocuklarda zeka gelişimine neden olan demir yönünden oldukça zengindir. Kemik gelişimi için gerekli olan kalsiyum da içeren kuru meyveler, zengin bir A vitamini kaynağıdır.

Enerji değeri yüksek olduğu için çocuk, genç, sporcu ve kansızlığı olanlar için tüketilecek en iyi besin kuru meyvelerdir. Ayrıca, emziren annelerin sütünün de bollaşmasına neden olur. Vitaminleri ilaçlarda aramak yerine, doğal ilaç konumundaki vitamin deposu olan kuru meyveleri tüketmeliyiz.’
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!