27. Vergi Haftası kutlamaları

Güncelleme Tarihi:

27. Vergi Haftası kutlamaları
Oluşturulma Tarihi: Şubat 25, 2016 17:39

- Siirt’te, Vergi Haftası etkinlikleri kapsamında 2015 yılı rekortmenlerine ödül verildi.

Haberin Devamı

SİİRT (AA) - Siirt’te, Vergi Haftası etkinlikleri kapsamında 2015 yılı rekortmenlerine ödül verildi.

Bir otelde düzenlenen tören, şehitler için saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Gelir İdaresi Başkanlığınca Vergi Haftasına yönelik hazırlanan tanıtım filmi izlendi.

Törene katılan Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz, kurumlar ve gelir vergisi rekortmenlerini kutladı.

Vali Tutulmaz, yaptığı konuşmada, devlet olmanın en önemli şartlarından birinin vergi olduğunu belirtti.

Huzurlu, güvenli ve refah dolu bir yaşam için vergilerin zamanında verilmesi gerektiğini dile getiren Tutulmaz, şöyle konuştu:

"Toplumun esenliği için her türlü yatırımların hizmete dönüştürmenin en önemli kaynağı vergilerdir. Ancak elde edilen kaynakların da etkin ve verimli kullanılması önemli bir maharettir. Gelişmiş batı toplumlarında, vergi kaçırma ve vergilerin ödenmesinde çekingenlik yoktur. Bizlere düşen görev, vergi kaçırılmasıyla etkin bir mücadele ortaya koymaktır."

Haberin Devamı

İl Defterdarı Meral Dönmez ise, "Mükelleflerimizin vergiye ilişkin yükümlülüklerini daha hızlı, etkin ve kolay bir şekilde yerine getirebilmesi için, Bakanlık olarak, teknolojik imkanlardan en üst seviyede yararlanılmaktadır" dedi.

Daha sonra, Vali Tutulmaz ve diğer protokol üyeleri, kurumlar ve gelir vergisinde ilk 10'na giren mükelleflere plaketlerini verdi.

Tören, davetlilere verilen kokteyl ile sona erdi.

Törene, Garnizon Komutan Vekili Kurmay Albay Alican Elkiletlioğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Alparslan Ağçakale, Adalet Komisyon Başkanı Mehmet Selim Karakuzu, Siirt İdare Mahkemesi Başkanı Mubin Emirmahmutoğlu, Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Erman, İl Jandarma Alay komutanı Kurmay Albay Halidun Eren, İl Emniyet Müdürü Metin Özkan, vergi mükellefleri, davetliler ve Defterdarlık personeli katıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!