27 Proje finalde

Güncelleme Tarihi:

27 Proje finalde
Oluşturulma Tarihi: Nisan 28, 2016 11:34

27 Proje finalde

Haberin Devamı

LİDER Yaratıcı Katılımcılar Derneği (LİYAKAT) ve Ege Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü liderliğinde dört yıldır gerçekleştirilen girişimcilik yarışması 'Girişim Kampüsü 4' projesinde 27 proje finale kaldı.
Her yıl gerçekleşen 'Girişim Kampüsü' projesine bu yıl çok sayıda başvuru yapıldı. Başta LİYAKAT Derneği olmak üzere, Ege Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü, Bornova Belediyesi, İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (İESOB) ortaklıyla gerçekleşen "Girişim Kampüsü 4' projesinde bu yıl büyük bir artışla 209 proje yarışmaya katılmak için başvuruda bulundu. 18 yaşını doldurmuş, daha önce hiçbir yarışmada ödül almamış iş fikirleri sahipleri katılabildiği ve 14 adet projenin başvuru kriterlerine uygun olmadığı için elendiği projede, 195 adet proje ön değerlendirme yapacak olan 12 kişilik ön jüri karşısına çıktı. Ocak ayı sonuna kadar yapılan 209 adet başvurudan, 195 adet projenin yarışmaya girmeye hak kazandığı yarışmada, 27 proje sahibi finalist olarak workshop eğitimlerine başladı.
Aday proje sahiplerine geri dönüş yapılarak akademisyen eğitimlerinin başladığını belirten LİYAKAT Proje Lideri İlhan Başar "Başta İzmir olmak üzere Türkiye'de girişimcilik kültürünün yaygınlaşmasına, sürdürülebilir bir 'girişimcilik ekosistemi' oluşturulmasına ve bu doğrultuda yeni iş alanları yaratılarak işsizliğin azaltılmasına katkı sağlamayı amaçladığımız Girişim Kampüsü projesi çerçevesinde, yaratıcı girişimci adayları konunun uzmanları ile bir araya geldi. Ege Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğretim üyeleri tarafından gerçekleştirilen eğitim programında adaylar, girişimcilik ile ilgili akademik eğitimlere katıldı" dedi.
LİYAKAT Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Berkay Eskinazi, "Girişimcilik, son yıllarda tüm dünyada hissedilen küresel krizlerin de etkisiyle başta ekonominin yeniden canlandırılması sonrasında gerek yatırımların gerekse toplumsal refahın arttırılması açısından giderek daha çok önem kazanmaktadır. İşsizliğin önüne geçmek doğru politikaları uygulamaktan geçiyor. Bu politikaları uygularken atılması gereken gerekli adınlardan biri de girişimciliği teşvik etmek ve önündeki bürokratik ve ekonomik engelleri kaldırarak girişimcinin iş ve istihdam yaratma potansiyelini daha çok ortaya çıkarmaktır. LİYAKAT Derneği olarak biz, bu misyonu yükleniyor ve amacımız doğrultusunda girişimcilik projeleri yapıyoruz. Sürdürülebilir bir sosyal sorumluluk projesi olarak başlatılan 'Girişim Kampüsü' projesi, 2012 yılında inovatif fikirleri olan kişileri bulmak ve ülkemize yeni girişimciler kazandırmak amacı ile ortaya çıktı. Projemizin amacı genç beyinlere ve yeni fikirlere destek olmak. Bu amaç doğrultusunda ilk iki yılında Ege Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi ile yürüttüğümüz projemize geçen sene Bornova Belediyesi, bu sene ise İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odası ile İzmir Kalkınma Ajansı da dahil olarak bizleri onurlandırdı" dedi.
12 Mayıs'ta sonuçlanacak yarışmada, jüri değerlendirmesi sonucunda ilk üç dereceye giren iş fikrine ve bir sosyal girişimcilik projesine toplam 15 bin TL para ödülü ile projenin ana sponsoru olan Kipa tarafından seçilen bir projeye Kipa Özel Ödül'ü verilecek.

İZMİR, (DHA)
FOTOĞRAF


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!