27 lise tiyatro sahnesinde

Güncelleme Tarihi:

27 lise tiyatro sahnesinde
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 04, 2016 15:48

27 lise tiyatro sahnesinde

Haberin Devamı

ADANA Liselerarası Tiyatro Festivali 31’inci kez gençleri tiyatroyla buluşturdu. Bu yıl 27 lise, 21 Mayıs'a kadar 28 oyun sahneleyecek
Adana Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü işbirliğiyle organize edilen etkinlik ÇEAŞ Anadolu Lisesi’nin sahnelediği 'Senaryo İle Dans' adlı oyunla başladı. ÇEAŞ Anadolu Lisesi öğrencileri İlke Seferoğlu ve Uğurberk Özkeser’in yazdığı, Fatin Murat Seferbeyoğlu’nun yönettiği oyun, izleyenlerin büyük beğenisini kazandı.
ADANA KÜLTÜR VE SANAT ŞEHRİ
Festivalin ilk oyununda hem sahnedeki, hem de izleyici koltuklarındaki öğrencilere hitap eden Adana Şehir Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni İsmail Dikilitaş, Adana’nın bir kültür ve sanat şehri olduğunu, Liselerarası Tiyatro Festivali’nin de bunun en büyük kanıtları arasında bulunduğunu vurguladı. Dikilitaş "Adana’nın kültür mozaiğinin bir parçası olan Liselerarası Tiyatro Festivali, çeyrek asrı aşkın mazisiyle birçok tiyatro sanatçısının yetişmesine katkıda bulunmuş ve çok sayıda gencimizin sanatla tanışıp, daha pozitif, daha üretken, daha vatansever ve daha erdemli yetişmesine vesile olmuştur" dedi. Dikilitaş, festival kitapçığının Adana Şehir Tiyatrosu gişesinden ücretsiz olarak alınabileceğini kaydetti.
OKULLAR VE OYUNLARI
31. Liselerarası Tiyatro Festivali’nde; ÇEAŞ Anadolu Lisesi "Senaryo İle Dans", Şehit Temel Cingöz Anadolu Lisesi "Komşu Köyün Delisi", Ak Gören Çok Programlı Anadolu Lisesi "Kayıp Hayatlar", Adana Ticaret Odası Anadolu Lisesi "Bir İmza İçin", Abbas Sıdıka Çalık Anadolu Lisesi "Artiz Mektebi", ÇEAŞ Anadolu Lisesi "Yüreğimde Türküler", Dr.M. Feyyaz Etiz Anadolu Lisesi "Martı", Barbaros İMKB Anadolu Lisesi "Türkçem Eyvah", Şehit İdari Süelkan Mesleki ve T.A.L. "Medeniyetin Yedek Parçası", Özel Altıneller Mesleki ve T.A.L. "Boşluk", İlhan Atış Anadolu Lisesi "BKM ve Güldür Güldür Prog.", Seyhan İMKB Fen Lisesi "Maskeliler", Adana Erkek Lisesi "Yarınlara Geç Kalmadan", Kurttepe Endüstri Meslek Lisesi "Salak Oğlum", Mehmet Özöncel Anadolu Lisesi "Artiz Mektebi", Fatih Sultan Mehmet M.T.A.L. "Töre", Borsa Anadolu Lisesi "Komşu Köyün Delisi", Bahtiyar Vahabzade Sosyal Bilimler Lisesi "Meraki (Hastalık Hastası)", Seyhan Rotary Anadolu Lisesi "Sınavsız Hava Sahası", TOKİ Şehit Ozan Onur İlgen Anadolu Lisesi "Korkuluk", Adana Anadolu Lisesi "Ah Şu Büyükler", TOKİ Köprülü Anadolu Lisesi "Komşu Köyün Delisi", Adana Kız Lisesi "Aşkımız Aksaray’ın En Büyük Yangını", Piri Reis Anadolu Lisesi "Deliler Bayramı" ve "Ah Şu Gençler" adlı oyunlarla yer aldı.

ADANA,(DHA)
EŞ(4.5.2016 FOTOĞRAFLI)

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!