259 Yıllık Tarihi Sungurlu Ulu Camii Restore Ediliyor

Güncelleme Tarihi:

259 Yıllık Tarihi Sungurlu Ulu Camii Restore Ediliyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 04, 2015 14:29

SUNGURLU ULU CAMİ'DE SON DURUM

Sungurlu Belediye Başkanı Abdulkadir Şahiner’in girişimleri sonucu ilçenin tarihi sembollerinden olan Ulu caminin bahçesinden çatısına, tuvaletlerinden şadırvanına kadar elden geçirilerek restorasyon işleri son hızıyla devam ediyor. Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından restore edilen Ulu Caminin restorasyon çalışmaları tamamlandığında eski manevi havasına kavuşacak.
İhaleyi alan firma tarafından yürütülen restorasyon çalışmalarında, camiye sonrada eklenen bölüm kaldırıldı. Dış cephe çalışmalarının tamamına yakının bittiğini söyleyen yetkililer, iç kısımda defalarca boyanan beton ve taş duvarları kazıyarak orijinal haline getirilme çalışmalarının son sürat devam ettiğini söyledi.
BAŞKAN ŞAHİNER CAMİDE İNCELEMELERDE BULUNDU
Sungurlu Belediye Başkanı Abdulkadir Şahiner, Başkan yardımcıları Bahri Sezen ve Sefa Karslı ile birlikte Ulu Cami’de yapılan restorasyon çalışmalarını inceleyerek ustalarla bir süre sohbet etti.
Girişimlerimiz sonucu ilçemizin sembollerinden birisi olan tarihi Ulu camimizin Aralık ayında restorasyon işlerinin tamamlanması planlanıyordu diyen Başkan Şahiner, "Ancak orijinal haline getirilmesi için çalışmaların uzamış. Yetkililer caminin Ramazan ayına yetiştirilmesi için çalışmalarının son sürat devam ettiğini söyledi. Restorasyon çalışmalarının tamamlanmasıyla Sungurlu’nun önemli bir tarihi esere kavuşacaktır" diye konuştu.
SUNGURLU TARİHİ ULU CAMİ
Sungurlu Ulu Cami 1756 tarihinde Sunguroğlu Mehmet Bey tarafından inşa ettirildi. Kare planlı kubbeli bir yapı olan caminin Kuzeyinde bulunan üç gözlü son cemaat yerinin üzeri üç kubbe ile örtülüdür. Kuzeybatı köşede silindirik gövdeli tek şerefeli tuğla minare yer alır. Cephelerde iki sıra pencere düzenlemesine yer verilmiştir. Beden duvarlarında almaşık teknikte moloztaş ve tuğla malzeme kullanılan camide, oldukça yüksek tutulan sekizgen kubbenin kasnağında pencere açıklıklarına yer verildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!