255 santimetrelik 'penis çiçek' açtı

Güncelleme Tarihi:

255 santimetrelik penis çiçek açtı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 30, 2014 07:59

İsviçre’nin Basel Üniversitesi tarafından yetiştirilen ‘penis çiçek’ olarak bilinen egzotik bitki, en büyük çiçeğini açtı.

Haberin Devamı

Önceki gün üniversite yönetimi, görüntüsü nedeniyle penise benzetilen titan arum türü çiçeğin 255 santimetre boyutuna ulaştığını açıkladı. Endonezya’nın Sumatra adasına özgü bitkinin ulaştığı boyutun, daha önce Almanya’da 274 santimetreye ulaşan titan arumun rekorunun gerisinde kaldığı belirtildi.

Bitkiler alemindeki en büyük çiçek, önceki yıllarda en fazla 230 santimetreye ulaşmıştı. Bitki, ilk kez 2011’de çiçek açmış ve bunun üzerine bulunduğu botanik bahçesi ziyaretçi akınına uğramıştı.

KÖTÜ KOKUYOR

Titan arum bitkisinin, doğal ortamında üç metre yüksekliğe kadar erişebildiği biliniyor. Çiçek açması sonrası polen avcısı böcekleri çekmek için koku yayma evresine geçiyor. Ancak bu aşamada yaydığı koku, bayat balık, yosun tutmuş kayalık, naftalin gibi birçok keskin ve rahatsız edici kokuya benzetiliyor ve zaman zaman ‘ceset çiçeği’ olarak anılmasına yol açıyor.

Basel’deki bitki, ilk kez 1993’te Almanya’nın Frankfurt kentindeki bir birkiden alınan tohumla ekilmişti. Bitki, düzensiz olarak iki ila 10 yıl arasında değişen sürelerde çiçek açıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!