250 yataklı Tekkeköy Devlet Hastanesi'nin ihalesi yapıldı

Güncelleme Tarihi:

250 yataklı Tekkeköy Devlet Hastanesinin ihalesi yapıldı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 30, 2018 16:56

250 yataklı Tekkeköy Devlet Hastanesi'nin ihalesi yapıldı

Haberin Devamı

SAMSUN, (DHA) - SAMSUN'un Tekkeköy ilçesinde yapılacak olan 250 yataklı Tekkeköy Devlet Hastanesi ihalesinin bugün yapıldığı belirtildi.
Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, ilçeye yapılacak olan hastane yatırımı ile ilgili bilgi verdi. Tekkeköy halkının en büyük hayalinin gerçekleşmesine günler kaldığını söyleyen Başkan Togar, "Tekkeköy'e 250 yataklı bir devlet hastanesi yapılabilmesi için yaklaşık 60 dönüm bir sağlık alanını kısa sürede Sağlık Bakanlığı'mıza devrettik. Vatandaşlarımız ilçemizde bir devlet hastanesinin olmaması nedeniyle yıllardır büyük bir mağduriyet yaşıyordu. En küçük bir müdahale için bile Samsun'a merkeze gitmek zorunda kalıyordu. Acil durumlarda ilçemizin kırsal mahallelerinden Samsun'a giden hastalarımızın çoğu yolun uzunluğu nedeniyle hastaneye ulaşana kadar ya yolda vefat ediyor ya da kalıcı sağlık sorunlarıyla karşı karşıya kalıyordu. İnşallah bundan sonra vatandaşlarımız böyle mağduriyetler yaşamayacak" dedi.
250 yataklı devlet hastanesinin en kısa zamanda temelinin atılacağını söyleyen Başkan Togar, "30 Temmuz Pazartesi günü Ankara'da gerçekleşen ihalenin bütçe bedeli 150 milyon TL dir. İhaleyi alan firma yaklaşık yüzde 15 tenzilat oranı ile yaklaşık 127 milyon TL ile ihaleyi almıştır. İhale itiraz süresi de değerlendirildiğinde ihaleyi alan firmanın en kısa zaman içinde temel açma çalışmalarına başlayacağını düşünüyoruz" diye konuştu.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!