250 bin nüfusun yaşayacağı yeni şehir yükseliyor

Güncelleme Tarihi:

250 bin nüfusun yaşayacağı yeni şehir yükseliyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 02, 2018 13:06

250 bin nüfusun yaşayacağı yeni şehir yükseliyor

Haberin Devamı

GAZİANTEP, (DHA) - TÜRKİYE'nin en büyük konut projesi olarak gösterilen 250 bin nüfusun yaşayacağı Kuzey Şehir Gaziantep'te yükseliyor. 8,5 milyon metrekare alanda kurulan Kuzey Şehir'de, cami, manav, kasap, bakkal gibi geleneksel sokak yaşam unsurları korunacak.

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, saha gezisi kapsamında 250 bin nüfusun yaşayacağı Kuzey Şehir projesi ve Gaziantep Su ve Kanalizasyon İdaresi'nin (GASKİ) İleri Biyolojik Atıksu ve Hidroelektrik Santralleri (HES) çalışmaları hakkında yetkililerden bilgi aldı, çalışmaları yakından gördü.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ile Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı iş birliğinde hayata geçirilen 'Kuzey Şehir' projesinin ilk etabını oluşturan 3 bin 500 konutun inşaatı büyük oranda tamamlandı. 8,5 milyon metrekare alan üzerinde kurulacak, yaklaşık 250 bin kişinin yaşayacağı Kuzey Şehir, Türkiye'nin en büyük toplu konut alanlarından olacak. Kuzey Şehir'de yaşayacak vatandaşlar, eğitimden sağlığa, sosyal yaşamdan ulaşıma, tüm fiziki ve sosyal ihtiyaçlarını kent merkezine gitmeye gerek duymadan karşılayabilecek. Mahallenin yeşil alanla çevrelenmesi, farklı ölçeklerde meydanların oluşturulması, araç yollarının sınırlandırılması, engellilerin kullanımını da içeren otoparklarla, ulaşım ağının ağırlıklı olarak yaya öncelikli ele alınması, projenin temel tasarım ilkelerini oluşturacak.

FOTOĞRAFLI

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!