’25 Küçük Adam’ aranıyor

Güncelleme Tarihi:

’25 Küçük Adam’ aranıyor
Oluşturulma Tarihi: Mart 15, 2006 00:00

Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu oldukça önemli bir projeye imza atıyor. TOSFED tarafından başlatılan ve ’25 Küçük Adam’ projesi adı verilen bu organizasyonla geleceğin Schumacherleri olacak pilot adayları aranıyor. Motorsporlarının ilkokulu olarak bilinen karting yarışlarındaki bu yepyeni projede yer almak isteyen adaylar başvuruları için gereken kayıt formunu www.tosfed.org.tr adresinden temin ederek 24 Mart 2006 tarihine kadar TOSFED’e iletmeleri gerekiyor.

Yaşlarının 8 ile 10 arasında olması gereken adaylar seçildikleri taktirde 1800 YTL’lik bir ödeme ile 2006 Türkiye Karting Şampiyonası’nda mini kategoride yarışma fırsatını bulacak.

Motorsporlarına başlamanın en iyi yolu karting yarışlarıdır. Bu sporda başarılı olmak isteyenler kariyerine küçük yaşlardan itibaren karting yarışlarına katılarak başlarlar. Örneğin şu anda dünyanın en çok kazanan sporcularından biri olan Michael Schumacher yarış kariyerine ailesinin büyük desteğiyle küçük yaşlarda karting yaparak başladı. Sonrasında ise Schumacher’in nerelere gelip, ne gibi başarılara imza attığını hepimiz biliyoruz.

SON BAŞVURU 24 MART

İşte şimdi Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu (TOSFED) bu alanda çok önemli bir görevi üstlendi. TOSFED geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklama ile Türkiye Karting Şampiyonası Mini Kategori’de yarışmak için "25 Küçük Adam" projesini hayata geçirdi. TOSFED bu önemli projede geleceğin başarılı pilotlarını yetiştirmek için yurdun dört bir yanından gelecek başvuruları bekliyor. Motorsporlarının ilkokulu olarak bilinen karting yarışlarındaki bu yepyeni projede yer almak isteyen adaylar başvuruları için gereken kayıt formunu www.tosfed.org.tr adresinden temin ederek 24 Mart 2006 tarihine kadar TOSFED’e iletmeleri gerekiyor.

Başvurunun ardından yapılacak elemeler ise 15-16 Nisan 2006 tarihinde Tuzla Karting Pisti’nde gerçekleştirilecek. Türkiye Karting Şampiyonası "Mini Kategori Kupası" adı altında gerçekleştirilecek projede 8-10 yaşları arasında (adayların 2006 yılı içerisinde 8 yaşından gün almış veya alacak olmaları ve 11 yaşından gün almayacak olmaları gerekiyor) kriterlere uygun olarak gelen tüm başvurular belirlenen jüri tarafından değerlendirilecek. Tüm başvurular incelendikten sonra Necip Bektaş, Ann Tahincioğlu ve Naci Süalp’ten oluşan jüri tarafından yapılacak ön elemede seçilecek 100 küçük aday, pratik eğitim ve fiziksel testlere tabi tutulacak. Bu aşamaları da başarıyla tamamlayabilen en şanslı 25 kişi ise 2006 Türkiye Karting Şampiyonası’nda mini kategoride yarışma fırsatını bulacak.

Bu projede yer alacak olan şanslı minikler aynı tip araçlar ile tek bir garajda aynı kalitede ve eşit şartlarda servis alabilecek. Beste Motorsporları Takımı tarafından verilecek tüm bu hizmetlerin karşılığında yarışmacılar 1800 YTL’lik bütçeyi 4 eşit taksitte ödeyecek. Söz konusu bütçe (akaryakıt, lastik, yedek parça bakım onarım) kalemlerini kapsamakta olup ekstra bir ödeme söz konusu değil. Yarışmacıların tulum, kask ve ayakkabıları da 1800 YTL’lik bütçenin içine dahil edilmiş durumda. Bununla birlikte katılımcıların kendi sponsorlarını getirme hakkı ise bulunmuyor. Yarışlarda transferler, ulaşım ve konaklama yarışmacıların kendilerine ait. Katılımcıların belirlenen tarihlerde yarışmalara ve test günlerine katılma mecburiyeti bulunuyor. Ancak doktor raporu ile 1 kereye mahsus olmak üzere devamsızlık imkanı tanınıyor. Diğer devamsızlıklar halinde ise 1800 YTL ceza bedeli ödenmesi gerekiyor.

Pembe Hacı Murat’lar Pınarbaşı’nda piste çıktı

İzmir Otomobil Kulübü tarafından düzenlenen ve ’Hacı Murat Cup’ adı verilen organizasyonun ilk yarışı İzmir Pınarbaşı Pisti’nde yapıldı. Hacı Murat Cup’ta bu yıl önemli bir sürpriz de vardı. Pınarbaşı Pisti’nde pembe renkli araçları ile Zero One Ladies 124 Cup adı altında mücadele etmek için bayanlarda yer aldı. Pistte büyük ilgi gören bayanlar arasında yaşanan birincilik mücadelesinden galip ayrılan taraf Songül Teloğlu oldu. Sezonun ilk yarışında Esra Abalı ikinci sırada finiş görürken, Didem Arslantürk ise üçüncü oldu. Erkekler arasında ise günün birincisi İsmail Cabacı olurken, Mustafa Nazik ikinci, Mustafa Biroğul ise yarışı üçüncü sırada tamamladı.

Pist Şampiyonası’nda GULF zamanı başlıyor

Dünya akaryakıt ve madeni yağ devi Gulf Oil, ’Gulf Super Weekend’ ve ’Gulf Türkiye Pist Şampiyonası’ ile motorsporlarına hızlı bir giriş yaptı. Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu (TOSFED) tarafından düzenlenecek ’Gulf Super Weekend’ ve ’Türkiye Gulf Pist Şampiyonası’ yarışlarından üçü İzmit Körfez Pisti’nde, üçü İzmir Pınarbaşı Pisti’nde ve biri İstanbul Park Pisti’nde olmak üzere toplam 7 ayaktan oluşuyor. "Hafta sonlarına hız ve tutku katacak" sloganıyla gerçekleştirilecek Gulf Super Weekend, 25 Mart 2006’da İzmit Körfez Pisti’nde start alacak.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!