25 bin kilometrelik transfer

Güncelleme Tarihi:

25 bin kilometrelik transfer
OluÅŸturulma Tarihi: Temmuz 20, 2012 16:02

BEŞİKTAŞ Kadın Voleybol takımının yıldız oyuncusu Yeliz Başa, Japonya’nın NEC Red Rockets ile anlaşarak bir ilki gerçekleştirdi.

Haberin Devamı

Güzelliği ile de dikkat çeken Yeliz, Türkiye’den en uzak bir ülkeye (25.000 kilometre) transfer olan ilk Türk sporcusu oldu. Yeliz Başa, Japonya’nın NEC Red Rockets takımı ile anlaşarak Türkiye voleybol tarihinde Japonya’ya transfer olan ilk sporcu ünvanına da sahip oldu.

1987 doÄŸumlu, 1.88 metre boyundaki pasör çaprazı Yeliz, BeÅŸiktaş’ın altyapısından yetiÅŸip milli takıma yükseldi.Â

Oyuncunun menajerleri Nejat Sancak ve Korhan Gün, “Geçtiğimiz günlerde Yeliz için Beşiktaş, Fenerbahçe, Yeşilyurt ve Ereğli Belediyesi transfer teklifinde bulunurken Rusya, Azerbaycan ve Kore'den de çok ciddi teklifler aldık. Ancak geçtiğimiz sezon Beşiktaş'ta forma giyen Japon smaçör Maiko Kano'dan ve Beşiktaş'ın maç ve antrenmanlarını İstanbul'a gelerek yakından takip eden Japonya Bayan Milli takımı antrenörlerinden bilgi alan ve 2012 Avrupa Ligi'nde oynanan Türkiye'nin milli maçları'nı yakından takip eden NEC Red Rockets teknik heyeti, oyuncuyu çok istedi. Yapılan görüşmeler sonrasında oyuncumuzun transferini gerçekleştirdik. Yeliz'in bundan sonraki Olimpik dönemde; Türk Milli takımında da adını daha çok duyuracağına inanıyoruz.'' dediler.

/images/100/0x0/55eac82df018fbb8f8965cad


Eylül ayında Japonya'ya gidecek olan Yeliz Başa ise “Japonya'ya transfer olmaktan çok mutluyum. Çok farklı bir kültürün içine gidiyorum. Fakat Japon'ların Türkleri çok sevdiğini de biliyorum. Tokyo'da ülkemi en iyi şekilde temsil edebilmek için elimden geleni yapacağım. Japonya'da şampiyonluk yaşamak istiyorum' dedi.

Türkiye’nin kadın voleybolunda Yeliz’den önce Duygu Sipahioğlu Polonya’nın Biasko Biala, Yağmur Koçyiğit İspanya’nın Janmper Aguere, Neslihan Darnel İspanya’nın Tenerife, Özlem Özçelik Rusya’nın Dinamo Moskova, Neriman Özsoy ve Meryem Boz Polonya’nın Trefl Sopot, Pelin Çelik Rabita Bakü, Duygu Bal İtalya’nın Scotti Pavia, Hatice Can Romanya’nın Tomis Kostanza takımlarına transfer olmuşlardı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!