25 Aralık operasyonunda ilk ifade

Güncelleme Tarihi:

25 Aralık operasyonunda ilk ifade
Oluşturulma Tarihi: Şubat 07, 2014 15:31

Rüşvet ve yolsuzluk soruşturmasında ikinci dalga olan 25 Aralık operasyonunda ilk ifade alındı. İşadamı Hasan Bağcı, bugün ifade verdi.

Haberin Devamı

El Cezire Türk'ün haberine göre, iki avukatı ile birlikte saat 11.00’de adliyeye gelen Bağcı, ilk olarak terör savcılarının bulunduğu 7. kata çıktı. Ancak soruşturma savcılarının, sorumlu başsavcı vekili Oğuzhan Atamtürk Uyar’ın odasının bulunduğu 4. katta çalıştığı iletildi.

Bağcı ve avukatları daha sonra 4. kata indi. Bağcı, burada soruşturma savcılarına yaklaşık 45 dakika ifade verdi. Bağcı ve avukatları ifadenin ardından gazetecilere görünmemek için hızlıca adliyeden ayrıldı. Gözaltı listesinde adı bulunan işadamlarının ifadelerinin alınmaya devam edileceği öğrenildi.

SORUŞTURMAYI YÜRÜTEN SAVCININ GÖREV YERİ DEĞİŞTİ

Savcı Muammer Akkaş tarafından yürütülen ‘yolsuzluk ve suç örgütü’ soruşturması kapsamında 25 Aralık’ta operasyon talimatı verildi. Bir süre sonra savcı Akkaş, önce dosyadan alındı daha sonra HSYK tarafından Tekirdağ’a tayin edildi.

Akkaş’ın yerine soruşturma dosyasına dört Terörle Mücadele Savcısı atandı. Dosyada görevlendirilen savcılar İsmail Uçar, Fuzuli Aydoğdu, İrfan Fidan ve Murat Çağlak incelemelerini hemen hemen tamamladı. Savcılar artık ifade almaya başladı.

BAKMADAN GEÇME!