24 saat açık hesaplar depresyon nedeni

Güncelleme Tarihi:

24 saat açık hesaplar depresyon nedeni
Oluşturulma Tarihi: Ekim 05, 2015 10:01

Sosyal medyada 24 saat açık hesaplar gençleri kaygı bozukluğuna sürüklüyor.

Haberin Devamı

İskoçya Glasgow Üniversitesi’nde yapılan bir araştırmaya göre, sosyal medya ergenleri anksiyeteye sürükleyebiliyor. Aynı zamanda uyku kalitesinde düşme ve depresyon gibi sağlık problemlerine de neden olabiliyor. Glasgow Üniversitesi araştırmacıları, 467 ergene sosyal medya kullanma alışkanlıkları ile ilgili bir anket yaptı. Öğrencilere, günde ne sıklıkla sosyal medyaya girdikleri soruldu. Ardından yaşadıkları sağlık sorunları gözlemlendi.
Araştırma ekibi, ergenlerin sosyal medyada geçirdikleri süreyle bağlantılı olarak depresyon, kaygı bozukluğu, kalitesiz uyku gibi birçok problemin de arttığını ortaya çıkardı. Araştırma ekibinin başında yer alan psikoloji bölümünden Dr. Cleland Woods “Sosyal medya ile bu tür sağlık problemleri arasında bir bağlantı kurmak çok önemliydi. Gün boyunca sosyal medya kullanımı uyku kalitesini etkileyebiliyor. Özellikle gece sosyal medyada çok vakit geçiren gençlerde bunun daha çok olduğunu gördük” dedi.

Haberin Devamı

Araştırma, ergenlerde bu durumun daha çok ortaya çıktığını tespit etti. Bu tür sağlık sorunları ile sosyal medya kullanımı arasında neden böyle bir bağlantının olduğu ise henüz net olarak bilinmiyor. Ancak uzmanlar, aileleri çocuklarının sosyal medya aktivitelerini takip etmesi gerektiği konusunda uyarıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!