24 parça tarihi esere 4 gözaltı

Güncelleme Tarihi:

24 parça tarihi esere 4 gözaltı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 14, 2016 15:38

BALIKESİR’in Bandırma İlçesi’nde, jandarmanın düzenlediği operasyonda aralarında 3 bronz heykelciğin de bulunduğu 24 parça tarihi eserle yakalanan 4 kişi gözaltına alındı.

Haberin Devamı

24 parça tarihi esere 4 gözaltı

Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şubesi ekipleri, tarihi eser kaçakçılığı yaptıkları belirlenen şüphelileri, teknik ve fiziki takibe aldı. Takip sonucu, şüphelilerin Edirne’nin Keşan İlçesi’nden Balıkesir’in Bandırma İlçesi’ne tarihi eser nakledeceklerini belirledi. Bunun üzerine dün saat 12.00 sıralarında Bandırma’nın Çalışkanlar Mahallesi yakınlarında yol kontrolü yapan jandarma, bir taksiyi durdurdu. Takside müşteri olarak bulunan 4 kişi gözaltına alındı. Takside yapılan aramada şüphelilere ait çantada Bizans Dönemi’ne ait 1’i aslan diğeri ejderha figürlü 2 bronz heykelcik, Hz. İsa figürlü 1 bronz heykelcik, 2 çarmıh kolu, 10 altın sikke, 5 bronz sikke, Roma Dönemi’ne ait 2 kolye ve 2 yüzük, ele geçirildi. Polisteki, işlemlerinin ardından Bandırma Adliyesi’ne sevk edilen 4 şüpheli tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Haberin Devamı

24 parça tarihi esere 4 gözaltı

DAHA ÖNCE 4 BİN YILLIK HEYKEL ELE GEÇİRİLMİŞTİ

Balıkesir Jandarma ekipleri 20 gün kadar önce de Bandırma’nın Çalışkanlar Mahallesi’nde Mısır Dönemi’ne ait, bir yüzünde erkek, bir yüzünde kadın figürü bulunan 11 santimetre boyunda 4 bin yıllık bronz heykel ele geçirip Bandırma Müze Müdürlüğü’ne teslim etmişti. 




Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!