24 Haziran'da CHP'den istifa etmiş

Güncelleme Tarihi:

24 Haziranda CHPden istifa etmiş
Oluşturulma Tarihi: Nisan 16, 2016 23:29

CHP’nin 2014 yılında MHP’den transfer ettiği ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı yaptığı Mansur Yavaş’ın 7 Haziran seçimlerinden sonra 24 Haziran’da partisinden ayrıldığı ortaya çıktı.

Haberin Devamı

Yavaş, CHP’den istifa ettiği yönündeki haberler üzerine dün Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, “Bugün (dün) basında CHP’den istifa ettiğim yolunda haberler çıkmıştır. Ve bu istifa MHP kongresi ile ilişkilendirilmektedir. Adaylık süreci bittikten sonra karşılıklı nezaket içerisinde siyasete ara vermiştim. Bu yeni bir durum değildir” dedi. CHP Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır ise Yavaş’ın istifasını 24 Haziran 2015’te Yargıtay’a verdiğini söyledi.

2014 yerel seçimde CHP’den Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan Mansur Yavaş, Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’le yarışmış, seçimi kıl payı kaybetmişti. 7 Haziran 2015 seçimleri öncesinde Yavaş’a milletvekilliği teklif edilmişti. Yerel seçimdeki adaylığının ‘güç birliği’ olarak değerlendirilmesi gerektiğini Kılıçdaroğlu’na ileten Yavaş, teklifi kabul etmemişti.

‘İSTİFAM MHP’YLE İLGİLİ DEĞİL’
Kamuoyu, CHP’den 25 Haziran 2015’te dilekçesini verdiği eden Yavaş’ın istifasını dün öğrendi. Yurtdışında olan Yavaş’ın yakın çevresine, “İstifam MHP’yle ilgili değil. 7 Haziran seçimlerinin ardından istifamı vermiştim. Ancak hem siyaseten kendimle ilgili yeni bir durum olmadığı için hem de beni aday gösterenlere nezaketsizlik olmasın diye açıklamamıştım. Bu dönemde böyle bir şey çıkarılarak kim neyin hesabını yapıyor bilemiyorum. Bir planım yok, gelişmeleri izliyorum” dediği öğrenildi.

CHP’NİN BİLGİSİ YOKMUŞ
CHP’nin örgütten sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl, Hürriyet’e, “Bana istifaya ilişkin bilgi verilmedi” dedi. CHP Ankara İl Başkanı Adnan Keskin ise geçen hafta Yavaş ile hareket eden üç belediye meclis üyesinin partiden istifa ettiğini belirterek, “Yavaş’ın istifasını ben de basından öğrendim. Bana iletilen bir istifa dilekçesi olmadı” açıklamasını yaptı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!