23'üncü Yaz İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunları'nda futbolda milli takımın hedefi şampiyonluk

Güncelleme Tarihi:

23üncü Yaz İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunlarında futbolda milli takımın hedefi şampiyonluk
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 28, 2017 12:08

23'üncü Yaz İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunları'nda futbolda milli takımın hedefi şampiyonluk

Haberin Devamı

Samsun'da düzenlenen Deaflympics 2017'de futbol branşında mücadele eden ve finale kalan Türkiye Erkek Futbol Milli Takımı, 30 Temmuz Pazar günü finalde karşılaşacağı Ukrayna'yı yenerek şampiyon olmak istiyor. İşitme Engelliler Milli Takımı Teknik Direktörü Ali Metin, "Finalde Ukrayna ile oynayacağız. Onlarda iyi bir takım. Biz, kimseye önlem almayacağız. Biz kendi oyun anlayışımızı sahaya yansıtacağız" dedi.
Samsun'da düzenlenen 23.Yaz İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunları'nda (Deaflympics 2017) Türkiye Erkek Futbol Milli takımı yarı final müsabakasında İtalya'yı 4-0 yenerek finale yükseldi. 30 Temmuz Pazar günü saat 16.00'da Ukrayna ile finalde karşılaşacak olan milliler, galip gelerek olimpiyatlardan şampiyon olarak ayrılmak istiyor. Çalışmalarına ara vermeden devam eden milliler, Ondokuz Mayıs Üniversitesi kampüs alanı içerisindeki spor tesislerinde çalışmalarını Teknik Direktörü Ali Metin, gözetiminde devam ediyor.
TEKNİK DİREKTÖR METİN: KENDİ OYUN ANLAYIŞIMIZI SAHAYA YANSITACAĞIZ
Ukrayna'nın iyi bir takım olduğunu ve kendi oyun anlayışlarını sahaya yansıtacaklarını söyleyen İşitme Engelliler Milli Takımı Teknik Direktörü Ali Metin, "Bu sürece ligden hazırladığımız kadromuzla geldik. Geçen sene dünya şampiyonu olan kadromuzu mümkün olduğu kadar bozmadık. Genç takımımız vardı. Kadroya onları ufak ufak monte ettik. Venezüella maçını U-21 genç takım kadrosuyla ağırlıklı olarak oynadık. Grup maçları çok önemliydi. Zor maçlardı. Grup maçlarında temkinli oynamaya çalıştık. Oyunu hep kendimizde tutuk ve gruptan çıktık. Eleme maçları biraz daha stresli olur ama 60'ıncı dakikadan sonra devamlılığımız olduğu için 60'ıncı dakikadan sonra gösterdiğimiz oyunlar maçlardan galip geldik. Finalde Ukrayna ile oynayacağız. Onlarda iyi bir takım. Bizde kontrollüyüz. Onlar bizim oyun tempomuza baksınlar. Bizim oyun sistemimize kendileri önlem alsınlar. Biz kimseye önlem almayacağız. Biz kendi oyun anlayışımızı sahaya yansıtacağız" dedi.
KAPTAN BALCI: İNANIYORUZ VE KAZANACAZ
Ukrayna maçını kazanacaklarına inandıklarını söyleyen Türkiye Erkek Futbol Milli takımı kaptanı Soner Balcı, "Biz daha önce kamplarımızı yaptık. Dört kamp hayatımızı tamamladık. Daha sonra Samsun'a geldik. Toplamda 6 maçımız vardı. İlk maçlarımızı kazandık. Yarı final maçını da kazandık. Finalde Ukrayna ile oynayacağız. Biz burada ev sahibiyiz. Ülkemizde ilk defa bir olimpiyat gerçekleşiyor. Taraftar desteğimizi aldık. Onların her türlü desteği arkamızda. Son maçımızı da kazanıp şampiyon olmak istiyoruz. Arkadaşlarımızın da düşüncüleri aynı. İnanıyoruz ve kazanacağız" şeklinde konuştu.
GENÇ FORVET SU: TARAFTARLAR BİZE GÜÇ VERSİN
Taraftarların bu önemli maçta kendilerini yalnız bırakmamasını isteyen milli takımın genç forveti Metin Eşref Su, "Biz, 5 maçı geride bıraktık. Yarın final müsabakasını gerçekleştireceğiz. Finalde ev sahibiyiz. Benim çok gol atıp gol kralı olmam hiç önemli değil. Önemli olan takımımızın başarılı olması. Biz 20 kişilik kadro ile bugünlere geldik. Ukrayna maçını kazanıp şampiyon olmak istiyoruz. taraftarlar bize bu son maçımızdA lütfen destek versin. Tribünleri doldurmalarını ve bize güç vermelerini istiyoruz" diye konuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
-Sporcuların otobüse binmeleri
-Sporcuların antrenmanlarından detaylar
-Türkiye Erkek Futbol Milli takımı kaptanı Soner Balcı ile röportaj
-Türkiye Erkek Futbol Milli takımı genç forveti Metin Eşref Su ile röportaj
-İşitme Engelliler Milli Takımı Teknik Direktörü Ali Metin ile röportaj

HABER-KAMERA: HAKAN AKGÜN/SAMSUN, (DHA) FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!