23. Uluslararası Adana Film Festivali'nden Tarık Akan'a saygı duruşu

Güncelleme Tarihi:

23. Uluslararası Adana Film Festivalinden Tarık Akana saygı duruşu
Oluşturulma Tarihi: Eylül 19, 2016 14:30

Uzun ve kısa metrajlı filmler ile belgesellerden oluşan 250 filmin, 636 gösterimle izleyiciyle buluşacağı 23. Uluslararası Adana Film Festivali başladı.Festivalde geçtiğimiz hafta yaşamını yitiren efsane aktör Tarık Akan da çeşitli etkinlikler ile anılacak.

Haberin Devamı

16 Eylül'de hayatını kaybeden Türk sinemasının efsane aktörü Tarık Akan, 23. Uluslararası Adana Film Festivali'nde yapılacak etkinlikle anılacak.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, hayatını kaybeden Usta Sinema Sanatçısı Tarık Akan için 23. Uluslararası Adana Film Festivali'nde anma etkinliği yapacaklarını açıkladı.

Hüseyin Sözlü, Yeşilçam'ın efsane aktörlerinden Tarık Akan'ın ölümünden büyük üzüntü duyduğunu söyledi. Yazılı bir açıklama yapan Sözlü, 111 filmde rol alan usta aktörü Türkiye'nin en köklü festivallerinden olan ve bu yıl 19-25 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek 23. Uluslararası Film Festivali'nde anacaklarını bildirdi.
 
23. Uluslararası Adana Film Festivalinden Tarık Akana saygı duruşu

 

Sözlü, şunları söyledi: “Yarım asırlık sanat yaşamında ortaya koyduğu oyunculuk yeteneğiyle saygın ödüllere layık görülen Tarık Akan'ın rol aldığı filmlerden bazılarını bu yılki Uluslararası Adana Film Festivali'nde özel bölüm olarak izlenime sunacağız. Çok sayıda filmin çekildiği, birbirinden değerli yapımcı, yönetmen ve oyuncuları yetiştirerek Türk Sineması'na beşiklik eden Adana'da Tarık Akan'ın anısını sinema dolu günlerde yaşatmış olacağız.”

Haberin Devamı

Tarık Akan, 6. Altın Koza Film Festivali'nde ''Karartma Geceleri'' filmi ile ''En İyi Erkek Oyuncu'' ödülünü almıştı. 

 

 

 

BAKMADAN GEÇME!