23 Nisan’da '23 okul 23 sınıf' projesi

Güncelleme Tarihi:

23 Nisan’da 23 okul 23 sınıf projesi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 18, 2016 13:22

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Okul Öncesi Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda, "23 okul 23 sınıf" sloganıyla küçük öğrencilere, içerisinde oyuncaklar bulunan hediye paketleri dağıtmaya hazırlanıyor. KTÜ Okul Öncesi Öğretmenliği Öğrenci Kulübü’nün katkısıyla hazırlanan projede, Trabzon, Gümüşhane ve Bayburt illerindeki 23 okuldan 23 sınıfa ve 600’e yakın öğrenciye ulaşılması hedefleniyor.

Haberin Devamı

"Kültürümüzün bir gereği"

KTÜ Okul Öncesi Öğretmenliği öğrencilerinin üç haftalık çalışması sonucu hayata geçecek olan projeyle yaşları 3 ila 6 arasındaki çocukları mutlu etmek için sosyal farkındalık oluşturmak amaçlanıyor. Projenin koordinatörlüğünü yapan KTÜ Okul Öncesi Öğretmenliği Uygulama Araştırma Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Yasin Öztürk, bayramlarda çocukları sevindirmenin ve hediye vermenin kültürümüzde olduğunu hatırlattı, "Biz de çocuklar için küçük hediye paketleri hazırlayıp onları mutlu etmeyi amaçlıyoruz. Bayramı dolu dolu yaşasınlar istiyoruz. Proje, özellikle ekonomik gelir düzeyi düşük yerleşim yerlerindeki okullarda olan çocuklara yönelik gerçekleşecek. Böylelikle çocukları mutlu etmeyi ve onlara karşı bir sosyal farkındalık oluşturmayı hedefliyoruz" dedi.

Haberin Devamı

Mutlu çocuklar mutlu gelecekler

"Mutlu çocuklar, mutlu gelecekleri işaret eder" diyen Öztürk, "Trabzon’daki sivil toplum kuruluşları, emniyet ve hastaneler projemize katkı sundular, bizleri mutlu ettiler. Temennimiz bu desteğin sadece 23 Nisan’da değil, çocuklarımıza yönelik yapılacak bütün sosyal sorumluluk projelerinde de her zaman verilmesi yönünde. Tüm çocukların 23 Nisan gününü kutluyoruz. Geleceğimizin ışığı olan çocukların yüzüne en ufak bir tebessüm bırakabiliyorsak ne mutlu bize" diye konuştu.

 

 

 

 

 

 

 

BAKMADAN GEÇME!