23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramı Aliağa’da Törenlerle Kutlandı

Güncelleme Tarihi:

23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramı Aliağa’da Törenlerle Kutlandı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 23, 2015 15:01

23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI'NIN 95. YIL DÖNÜMÜ, TÜM YURT GENELİNDE OLDUĞU GİBİ İZMİR'İN ALİAĞA İLÇESİNDE DE DÜZENLENEN TÖRENLERLE KUTLANDI.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 95. yıl dönümü, tüm yurt genelinde olduğu gibi İzmir’in Aliağa İlçesinde de düzenlenen törenlerle kutlandı.
Sabah saat 09.00’da Cumhuriyet Meydanı’nda Aliağa İlçe Milli Eğitim Müdürü Ogün Derse’nin Atatürk Anıtı’na çelenk sunmasıyla başlayan törenler, Aliağa Petrokimya İlköğretimi’nde gerçekleştirilen kutlama etkinlikleri ile devam etti. Törene Aliağa Kaymakamı Bayram Yılmaz, Aliağa Belediye Başkan Vekili Raşit Özkan, Aliağa Garnizon Komutanı Bora Meriç, Aliağa İlçe Emniyet Müdürü Hasan Tugan, Aliağa İlçe Milli Eğitim Müdürü Ogün Derse, sivil toplum örgütleri ve siyasi parti temsilcileriyle birlikte çok sayıda vatandaş katıldı.
23 NİSAN GÖSTERİLERİ DÜZENLENDİ
Aliağa Petrokimya İlköğretim okulunda devam eden kutlama töreninde, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Aliağa İlçe Milli Eğitim Müdürü Ogün Derse yaptı. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 95. yılını büyük bir heyecan ve büyük bir gururla kutladıklarını belirten Derse, şunları söyledi:
"Sevgiye, dostluğa, barışa, kardeşliğe, bilime, teknolojiye açılan, aydınlık ve büyük bir kapı olan 23 Nisan; sevinç ve gururla kutladığımız Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı olarak Gazi Mustafa Kemal’in geleceğin teminatı olan çocuklarımıza sevgi ve güvenini göstermektedir. Ülkemizin, milletimizin, dünyanın, insanlığın geleceği ve barışa katkısı açısından büyük önem taşıyan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve çocuk Bayramı’nı her geçen yıl daha coşkulu, heyecanlı ve sevinçle kutluyoruz."
Derse’nin konuşmasından ardından, Petrokimya İlköğretim Okulu öğrencilerinin sahnelediği zeybek gösterisi, Anadolu ateşi dans gösterisi ve okudukları 23 Nisan şiirleri izleyenlerden büyük alkış aldı. Kutlamalarda, Cumhuriyet İlkokulu öğrencilerinin ve Makedonya dans grubunun sergilediği folklorik oyunlar da beğeni topladı.
Programının sonunda, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında düzenlenen ’Çocuk gözüyle 23 Nisan’ konulu yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Resim yarışmasında dereceye giren öğrenciler ödüllerini Aliağa Kaymakamı Bayram Yılmaz’dan, ilkokullar arası şiir yarışmasında dereceye giren öğrenciler, İlçe Garnizon Komutanı Bora Meriç’ten, resim yarışmasında dereceye giren öğrenciler, Aliağa Belediye Başkan Vekili Raşit Özkan’dan, kompozisyon yarışmasında dereceye öğrenciler, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ogün Derse’den, ortaokullar şiir yarışmasında dereceye girenler ise İlçe Emniyet Müdürü Hasan Tuğan’dan aldı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!