23 Nisan satranç turnuvası tamamlandı

Güncelleme Tarihi:

23 Nisan satranç turnuvası tamamlandı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 24, 2017 13:28

23 Nisan satranç turnuvası tamamlandı

Haberin Devamı

MERSİN’de Yenişehir Belediyesi tarafından düzenlenen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Satranç Turnuvası sona ererken küçük satrancılar ödüllerini aldı. 
Servet Tazegül Satranç Merkezi’nde düzenlenen ve iki gün süren turnuvaya  400 sporcu çocuk katıldı. Turnuvanın ilk gününde 6 yaş grubunun açılış hamlesini Dünya Hızlı Satranç Şampiyonu Ukraynalı Vassili Ivancuk yaptı. Ayrıca turnuvaya katılan çocuklarla 23 Nisan Çocuk Şenliği de yapıldı. Çocuklar palyaçolarla boyamalar yaparak gönüllerince eğlendiler. 7-8-9-12 yaş ve açık kategoride sporcular centilmence yarıştı.
Turnuvada, 2011 doğumlularda İlker Coşkun 1’nci, Mustafa Toprak Kaba 2’nci,  Ali Eray Çalışkan 3’ncü olurken, 7 yaş kızlarda Fatma Nisa Çelik 1’nci, Süheyla Naz Bahar 2’nci, Ece Su Kaya 3’ncülüğü elde etti. 7 yaş genel de ise İlhami Göktuğ Özen 1’nci, Kasım Ülgüt 2’nci, Toprak Eren Taylan 3’ncü, 8 yaş genel de Burak Kayra Ünal 1’nci, Ali Yiğit Uslu 2’nci, Yiğit Emre Suna da 3’ncülüğe layık gördü. 9 yaş kızlar da, Dize Mutlu 1’nci, Sezen Demirok 2’nci, İrem Duru Bulmuş 3’ncü, 9 yaş genel erkeklerde ise Mehmet Ali Karateke 1’nci, Ege Özkan 2’nci, Ege Can Eskidemir de 3’ncülüğü kazandı. 
Dereceye giren sporcuların ödüllerini Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tulay, Yenişehir Belediyesi Başkan Yardımcısı Hayrullah Yücesoy, Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Nuran Kurtuluş, Kültür Sosyal İşler Müdürü Mahmut Alan, Türkiye Satranç Federasyonu İl Temsilcisi Ömer Faruk Ercan tarafından verildi.
Törende konuşan Federasyon Başkanı Tülay, Türkiye’nin 81 ilinde 300 üzerinde ilçede Ulusal Egemenlik Satranç Turnuvaları düzenlendiğini belirterek, "Mersin de 11 yıldır devam eden Yenişehir Belediyesi ile 23 Nisan Ulusal Egemenlik Çocuk Bayramı Turnuvasının kapanışını yapıyoruz. Yenişehir Belediyesine teşekkür ediyorum, her zaman olduğu gibi satranç’a destek veriyorlar, bizlerle beraber yürüyorlar. En büyük teşekkürlerimi ailelerimize yapıyoruz ve katılan sevgili çocuklarımıza yapıyoruz " dedi.

MERSİN, (DHA)
ME(AP)(FOTOĞRAF)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!