23. Dünya Enerji Kongresi katılımcıları belli oldu

Güncelleme Tarihi:

23. Dünya Enerji Kongresi katılımcıları belli oldu
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 16, 2016 16:03

İstanbul'da 9-13 Ekim tarihlerinde gerçekleştirilecek 23. Dünya Enerji Kongresi'ne katılacak enerji bakanları ile iş, finans ve akademi dünyasının temsilcileri belli oldu. Kongreye 16 ülkenin enerji ve ekonomi bakanları ile önde gelen enerji şirketlerinin üst düzey yöneticileri katılacak.

Haberin Devamı

İstanbul'da 9-13 Ekim tarihlerinde gerçekleştirilecek 23. Dünya Enerji Kongresi'ne katılacak enerji bakanları ile iş, finans ve akademi dünyasının temsilcileri belli oldu. Dünya Enerji Konseyi'nden yapılan yazılı açıklamada, bu yıl İstanbul'da gerçekleştirilecek kongreye dünyanın önde gelen enerji şirketlerinin üst düzey yöneticilerinin, en etkili politika yapıcı ve karar vericilerinin ile kanaat önderlerinin katılmasının beklendiği ifade edildi.

Dünyanın en kapsamlı enerji etkinliği olarak değerlendirilen kongre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın himayelerinde ve Başbakan Binali Yıldırım ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak'ın ev sahipliğinde İstanbul Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilecek.

Kongre kapsamında yapılacak oturumlarda, BP, Gazprom, Royal Dutch Shell, Total ve Saudi Aramco gibi büyük enerji şirketlerinin üst düzey yöneticileri konuşma yapacak. Ayrıca, kongre kapsamında Bosch, Siemens, DHL, Silver Spring Networks, Thyssen Krupp ve Westinghouse gibi önde gelen teknoloji şirketleri de önümüzdeki dönemde sektörde yenilikçi yaklaşımlara ilişkin yapılacak oturumlara katkı sağlayacak. 

Haberin Devamı

Küresel enerji finansmanı konusundaki oturumlara ise, Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası, Avrupa Yatırım Bankası, Asya Kalkınma Bankası, İslam Kalkınma Bankası, OPEC Uluslararası Kalkınma Fonu, Latin Amerika Kalkınma Bankası, Goldman Sachs ve ING gibi kuruluşların üst düzey yöneticileri katılacak. Enerji sektöründe merkez olan ülkeler de enerji, çevre, ekonomi ve endüstri bakanları tarafından temsil edilecek. Bu ülkeler arasında İran, Irak, Birleşik Arap Emirlikleri, Ürdün, Filistin, Almanya, İsviçre, Bulgaristan, Cezayir, Nijerya, Sudan, Etiyopya, Tanzanya, Arjantin, Bolivya ve Uruguay bulunuyor. Kongreye, Avrupa Birliği'ni (AB) temsilen ise Avrupa Komisyonunun Enerjiden Sorumlu Başkan Yardımcısı Maros Sefcovic katılacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!