Tarihe geçen Michael Phelps servetini katlıyor

Güncelleme Tarihi:

Tarihe geçen Michael Phelps servetini katlıyor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 12, 2016 16:33

Olimpiyat Oyunları’nda tarihi rekoru kırarak 22 altın madalyaya ulaşan Amerikalı yüzücü Michael Phelps, gelirlerini de sponsorlarla hızla artırıyor. Geçen yıl 12 milyon dolar kazanan Phelps’in toplam servetenin 100 milyon dolara ulaştığı belirtiliyor.

Haberin Devamı

EKONOMİK açıdan dünyanın en değerli spor organizasyonlarından biri olan Olimpiyat Oyunları’na şu ana kadar tartışmasız Amerikalı yüzücü Michael Phelps damgasını vuruyor. Brezilya’nın Rio de Janeiro kentindeki Olimpik Su Sporları Salonu’nda yapılan yüzme müsabakalarında, dün erkekler 200 metre karışıkta birinci olan ABD’li rekortmen yüzücü Michael Phelps, Rio 2016’da 4’üncü, kariyerinde 22’nci altın madalyasını kazandı. Olimpiyatlar ve Dünya Su Sporları yarışmalarında kırdığı rekorlar ve kazandığı altın madalyalarla damga vuran Michael Phelps, elde ettiği gelirlerle de öne çıkıyor. 2015’te 12 milyon dolar kazanan Phelps’in son 14 yıldaki kazancının 100 milyon dolara yaklaştığı tahmin ediliyor. 

Tarihe geçen Michael Phelps servetini katlıyor

Haberin Devamı

Tarihe geçen Michael Phelps servetini katlıyor
KAZANDIRAN OLİMPİYAT 

Michael Phelps’in en önemli gelir kalemlerini ise sponsorluklar, reklamlar, sosyal medya, adına düzenlenen turnuvalar ve katıldığı etkinlikler oluşturuyor. Phelps’e bu gelirleri sağlayan ise olimpiyat oyunları oluyor. Phelps, olimpiyat oyunlarında elde ettiği başarıyla tüm gelirlerini arttırıyor. 2001 yılında toplam 1 milyon dolar para kazanan Michael Phelps, bugün bu kazancını 12 milyon dolara çıkarmayı başardı. 2004 Atina Olimpiyat Oyunları’na katılmadan önce yıllık geliri 1.3 milyon dolar olan Phelps, 2008 Pekin Olimpiyat Oyunları’na katıldığında 3.2 milyon dolar kazanıyordu. Phelps, 2012 Londra Olimpiyat Oyunları’nda ise 7.1 milyon dolarlık gelire ulaşmıştı.

İlk 100’e giremedi

BUGÜN dünyanın en iyi yüzücüsü olan Michael Phelps, tüm bunlara rağmen dünyanın en çok kazanan ilk 100 sporcusu arasında yer almıyor. Forbes dergisi tarafından hazırlanan dünyanın en çok kazanan sporcuları arasında Avrupa futbolunun önde gelen isimleri, tenisçiler, Formula 1 pilotları, NBA yıldızları, beysbolcular ve Amerikan Futbolu oyuncuları yer alıyor. Dünyanın en çok kazanan sporcusu ise 88 milyon dolar ile Real Madrid’in yıldızı Cristiano Ronaldo.

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!