2220 kişi afla üniversiteli

Güncelleme Tarihi:

2220 kişi afla üniversiteli
Oluşturulma Tarihi: Ekim 26, 2015 21:16

Geçen yıl çıkan Af Kanunu’yla 2 bin 220 kişi bu yıl yeniden üniversiteli oldu. En çok dönüş 75 kişiyle hemşirelik bölümünde yaşandı. Tıp bölümüne afla gelenlerin sayısı 11 iken, hukukta bu sayı 17 oldu.

Haberin Devamı

Sınavlar, tercihler, yerleştirmeler derken geçen yıl üniversiteye hazırlananlarla birlikte, önceki yıllarda bir yükseköğretim kurumunda okuyan fakat eğitimini yarıda bırakanların bazıları da Af Kanunu kapsamında bu yıl yeniden kampus hayatına başladı. YÖK’ten alınan bilgiye göre, 26 Kasım 2014’te Resmi Gazete’de yayımlanan 6569 Sayılı Kanun’un geçici 68’inci maddesi kapsamında 2 bin 220 kişi; ön lisans, lisans, yüksek lisans, doktora, açıköğretim ve uzaktan öğretim programlarına dönerek yeniden üniversiteli oldu. Tıp, matematik ve kimya öğretmenliği, uluslararası ilişkiler, mimarlık, hukuk gibi programlar arasında en çok hemşirelik tercih edildi. Aftan yararlananlardan 75 kişi hemşirelik bölümüne dönüş yaptı. Onu 49 kişiyle muhasebe ve vergi uygulamaları takip etti. Sınıf öğretmenliği ve elektrik bölümlerine ise 44 kişi geri döndü. İlahiyat, sosyal bilgiler öğretmenliği, Türkçe öğretmenliği, inşaat teknolojisi de af kapsamında en çok öğrenci kabul eden bölümler arasında. Bu yıl başarı sıralaması barajı getirilen tıp bölümüne 11, hukuk bölümüne ise toplam 17 kişi döndü.

Haberin Devamı

BOĞAZİÇİ’NE 600 DÖNÜŞ

Afla yeniden üniversiteli olanların 229’u ODTÜ’ye gitti. Uludağ Üniversitesi’ne 400 öğrenci geri dönerken, üniversitenin en çok afla öğrenci kabul eden bölümü ise iktisadi ve idari bilimler fakültesi oldu. 69 kişinin yeniden geldiği Dokuz Eylül Üniversitesi’nde ise en çok işletme ve maliye bölümünde dönüş yaşandı. Hacettepe Üniversitesi’ne afla dönenlerin sayısı ise 747. Yeniden Hacettepeli olan öğrencilerin çoğu Fransız dili ve edebiyatı bölümüne geldi. Onu 1 kişi farkla fizik mühendisliği takip etti.
Boğaziçi Üniversitesi’nde en çok dönüş bilgisayar mühendisliği yüksek lisans programına yapıldı. Üniversiteye toplamda 600 kişi afla döndü. Lisans programında ise felsefe en çok aflı öğrenci kabul eden bölüm oldu.

LİSANS
En çok dönülen lisans programlarının ilk 5’i şöyle:
Hemşirelik: 75
Sınıf öğretmenliği: 44
İşletme: 27
İlahiyat: 23
Sosyal bilgiler
öğretmenliği: 21

ÖN LİSANS
Ön lisansa toplam 1.117 kişi döndü. En çok öğrenci gelen ilk 5 bölüm şöyle:
Muhasebe ve vergi uygulamaları: 49
Elektrik: 44
Elektrik (İÖ): 32
Makine (İÖ): 32
Bilgisayar programcılığı: 31

 

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!