22 yıldır Tunalı'da şans dağıtıyor

Güncelleme Tarihi:

22 yıldır Tunalıda şans dağıtıyor
Oluşturulma Tarihi: Eylül 12, 2016 10:46

22 yıldır Tunalı'da şans dağıtıyor

Haberin Devamı

Hüseyin ÖZBALI/ANKARA, (DHA)- ANKARA'nın Çankaya ilçesi, Tunalı Hilmi Caddesi'nde 22 yıldır Milli Piyango bileti satarak hayatını kazanan 51 yaşındaki Ali Erverdi, "90'lı yıllarda işsizdim, yılbaşı bileti satan yakınlarıma yardım için yanlarında bir süre kaldım. O yıllarda Milli Piyango bileti cazipti ve rağbet çok olduğu için ben de alıp satmaya başladım. Mili Piyango bileti satışı mesleğim oldu. 22 yıldır şans dağıtarak hayatımı kazanıyorum. Bu arada 2 yıllık Turizm Meslek Yüksek Okulu'nu bitirdim. Bütün amacım, lise 2'nci sınıfa devam eden tek çocuğum olan kızımı istediği üniversite ve mühendislik bölümünde okutmak" dedi.

Milli Piyango bileti satışının eskiden çok cazip olduğunu, biletlerin de kısa sürede tükendiğini hatırlatan Ali Erverdi, "İki binli yıllarda yine Milli Piyango İdaresi tarafından piyasaya sürülen sayısal loto ve benzeri şans oyunları geleneksel Milli Piyango satışlarını önemli ölçüde etkiledi. Bu işi yapan çok sayıda insan bilet satmayı bıraktı. Ama ben inatla bırakmadım. Evliydim ve çok sayıda sorumluluklarım vardı. Kazı Kazan ve Milli Piyango biletlerini yaz-kış, soğuk-sıcak demeden Tunalı Hilmi Caddesi üzerindeki küçük tezgahımda satmaya çalıştım. Evimi geçindirdim, kızımı okuttum. Bilet satarak ev sahibi de oldum. 22 yıllık süreçte 5 defa yıl başlarında en yüksek ikramiye benim sattığım biletler arasından çıktı. Kazı Kazan oyunundan 2 adet 20 bin TL, 1 adet 5 bin TL, 3 adet 3 bin TL şanslı insanlara isabet etti" dedi.

Milli Piyango bileti satışlarının yılbaşı çekilişleri dışında daha çok orta yaş üstü insanların ilgi gösterdiğini belirten Erverdi, "Piyango biletleri yılbaşı çekilişleri dışında pek ilgi görmüyor. Ev, araba çekilişleri gibi ikramiyeler vererek daha cazip hale getirebilirler. Yine Kazı Kazan oyunlarında cep telefonu, bilgisayar gibi eşyalar şans oyunlarının cazibesini artırabilir. Milli Piyango, ve dijital şans oyunları televizyonlardan canlı yayınla verilirse güvenirliği daha da artar. Milli Piyango satışı yıl başlarında hatırlanıyor. Ayda 3 defa değil de, haftada bir çekilirse daha iyi olacağını düşünüyorum. Bir de yılbaşı çekilişlerinde bir kişiye idare 55 milyon TL ikramiye veriyor. Bu kadar parayı bir insana verdiğin zaman, insan bu parayı sevk ve idare edebilecek mi?. Ufak da olsa bir insana ikramiye çıktığı zaman, gördüklerimizden dolayı söylüyorum, dengesi bozuluyor ve sıkıntılar yaşıyor. Büyük ikramiye kazanan insanları piyango kurumu tarafından psikolojik olarak rahatlatıldıktan sonra ikramiyesi teslim edilmeli" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!