22 yaşında 12 kişiyi kovdu

Güncelleme Tarihi:

22 yaşında 12 kişiyi kovdu
Oluşturulma Tarihi: Nisan 16, 2014 01:32

22 yaşında 12 kişiyi işten kovdu. Geliştirdiği online ödeme uygulamasını bazıları için devrim niteliğinde. Lucas Duplan'ın lakabı 'çocuk'... Ama eylemleri yaşının ötesinde...

Haberin Devamı

Online bankacılık dünyada çok önemli bir alan haline geldi. Teknolojiye entegre olan insanların büyük bir bölümü havale işlemlerini akıllı telefonlar aracılığıyla hallediyorlar. Lucas Duplan ise online ödeme sistemleri alanında gelecek gören isimlerden biri. Duplan şu an 22 yaşında. 22 yaşında birine göre elinde yöneteceği bir hayli parası var. 30 milyon dolar! Duplan’ın geliştirdiği Clinkle isimli uygulama online bir cüzdan görevi yapıyor. Bu uygulama ile ABD sınırları içinde cep telefonundan bir tuşla restoranda yemek faturası ödemek mümkün.

YAHOO'DA ÇALIŞANLAR VARDI

Fakat Clinkle’ın en önemli özelliklerinden biri iş dünyasında son derece katı olması. Geçen aylarda Duplan’ın kurduğu Clinkle isimli şirkette son derece önemli bazı gelişmeler yaşanmıştı. 12 kadar üst düzey Clinkle çalışanı bir anda işten çıkarıldı. Çalışanlar arasında 30 yaşının üzerinde isimler de bulunuyordu. Ayrıca bu isimlerin kariyerinde Yahoo gibi dev şirketlerde bulunuyordu. Clinkle’ın kurucusu Lucas Duplan kendisinden yaşça büyük kişileri iş veren birisi olmasına rağmen. Geçen sene Şükran Günü’ne yakın şirketteki 13 kişiyi kovdu. Eski bir Clinkle çalışanının verdiği bilgilere göre Şükran Günü’ne yakın bir zamanda Duplan üst düzey çalışanlarını şirkette topladı. Hepsine şirketin geleceğiyle ilgili olarak bazı mesajlar verdi.

Haberin Devamı

İŞ HAYATINDA KATI

Çalışanların büyük bir kısmı bunu rutin bir toplantı sanıyordu. Toplantıdan 1 gün sonda ise 13 kişi kovuldu. Kovulmalarına neden olarak şirketin daha yenilikçi bir vizyona sahip olması gösteriliyor. Duplan’ın Silikon Vadisi’ndeki lakabı ‘Çocuk’. Fakat iş hayatında son derece katı olduğu biliniyor.

22 yaşında 12 kişiyi kovdu

Duplan’ın kurduğu Clinkle’ın en büyük yatırımcılarından biri ise dünyaca ünlü ‘çılgın’ milyarder Richard Branson.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!