22 bin kişilik 'IŞİD listesi' İngilizlerin elinde

Güncelleme Tarihi:

22 bin kişilik IŞİD listesi İngilizlerin elinde
Oluşturulma Tarihi: Mart 10, 2016 01:50

İngiliz Sky News Kanalı, 22 bin ismin yer aldığı 'IŞİD listesi'ni ele geçirdiğini duyurdu. IŞİD üyelerinin tüm detaylarının yer aldığı 22 bin kişilik listede, terör örgütü mensuplarının adres, telefon numarası ve aile iletişim bilgilerinin yer aldığı belirtildi. Sky News muhabiri; belgeleri, Türkiye'deki "gizli bir yerde" buluştuğu eski bir IŞİD militanından aldı.

Haberin Devamı

51 ülkeden örgüte katılan teröristlere ait bilgilerin bulunduğu belgelerin IŞİD iç güvenlik polisinden çalınarak, Sky News muhabirine verildiği ifade edildi.

Toplamda bin 736 belgenin sızdırıldığı ve bu dökümanlarda adı geçen kişilerin yüzde 70’den fazlasının Arap olduğu belirtildi. 

Yayınlanan belgelerde IŞİD’in bir “İnsan Kaynakları Merkezi” kurduğu görülüyor. Bu departmanın örgüte katılmak isteyenlerle görüşmeler yaptığı anlaşılıyor. Örgüte katılmak isteyen kişilerin 23 soruluk bir anket doldurarak IŞİD’e isimlerini, doğum tarihlerini, uyruklarını, doğdukları şehri ve hatta kan gruplarını verdiği görülüyor.

Sky News muhabiri Stuart Ramsay, belgeleri eski bir Özgür Suriye Ordusu mensubu olan ancak daha sonra IŞİD'e katılan Ebu Hamid adlı bir kişiden aldığını bildirdi.

Haberin Devamı

TÜRKİYE'DE BULUŞTULAR

Haberde, Ramsay ile Türkiye'deki "gizli bir yerde" buluşan Ebu Hamid'in IŞİD'den çaldığı belgelerin flaş disk içinde olduğu belirtildi.

Ebu Hamid, IŞİD’in “Saddam Hüseyin’in Irak Baas Partisi’nden askerler” tarafından ele geçirildiğini ve artık "İslami kuralları uygulamadığını" düşündüğü için söz konusu terör örgütüyle bağlarını kestiğini söyledi.

Ebu Hamid, terör örgütü PKK bağlantılı YPG'nin IŞİD ve rejim güçleriyle birlikte "ılımlı Suriyeli muhaliflere karşı çalıştığını" ifade etti.

BAZI İSİMLER İLK KEZ ÖĞRENİLDİ

Sky News, listedeki bazı isimlerin daha önceden bilinen IŞİD üyeleri olduğunu, bir bölümünün ise ülkelerindeki ilgili makamlarca tanınmayan kişiler olduğunu bildirdi.

Sky News tarafından ele geçirilen belgeler, şu an İngiliz istihbarat servislerince inceleniyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!