21. Yüzyıl için kopya cetveli:Kapalı, kötü Açık, iyi

Güncelleme Tarihi:

21. Yüzyıl için kopya cetveli:Kapalı, kötü Açık, iyi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 11, 1997 00:00

Haberin Devamı

İşte size önümüzdeki çağda başarılı olmanın formulü: Açık, iyi. Kapalı, kötü. Alın bu formülü ister teknoloji standartlarına, ister iş stratejileri, ister yaşam felsefelerine uygulayın. Bireyler için, devletler için, şirketler için kazanmanın tek formulü...

Dünya, eğer kapalı rotayı seçecek olursa, dibe doğru uzayan kısır bir döngü içine girecek. Devletler kendi içlerine kapanacaklar. Dünya birbirinden izole olmuş bloklara bölünecek. Bu gelenekçileri güçlendirecek, düşünceyi katılaştıracak. Ekonomileri durgunlaştıracak, sefaleti artıracak. Toplumsal sürtüşmeleri körükleyecek, tahammülsüzlüğü azdıracak ve sonuçta toplum gittikçe daha da çok içine kapanacak ve dünya daha da çok bölünecek.

Diğer taraftan, dünya açık modeli benimseyecek olursa, bambaşka bir döngü hızır gibi yetişecek. Tepeye doğru tırmanan hızır döngüde açık toplumlar dışa dönecek ve dünyayla bütünleşmeye başlayacak. Değişime ve yeni fikirlere olan açıklık buluşlara, yeniliklere ve ilerlemeye yol açacak. İnsanlar zenginleşecek, sefalet azalacak. Farklı olana tahammül artacak, hoşgörü çoğalacak ve sonuçta toplumlar gittikçe daha çok açılacak ve dünya hızla bütünleşecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!