"2020'de bayan güreşte de iddialı olacağız"

Güncelleme Tarihi:

2020de bayan güreşte de iddialı olacağız
Oluşturulma Tarihi: Şubat 29, 2016 11:10

Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Aydın: "Bayan güreşine judodan devşirme sporcularla başlamıştık ama şimdiki bayan sporcularımızın tamamı altyapımızdan yetişip geldi"- "Güreş, bizim lokomotif branşımız. Rio'dan herkes madalya bekliyor"

Haberin Devamı

ORDU (AA) - HAYATİ AKÇAY - Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Musa Aydın, bayan güreşine judodan devşirme sporcularla başladıklarını ancak şu anda tüm sporcuların alt yapıdan yetiştiğini belirterek, "2020'de bayan güreşte de iddialı olacağız" dedi.

Eski başpehlivan Mustafa Bük adına düzenlenen 23 Yaş Altı Serbest Erkek ve Kadınlar Türkiye Güreş Şampiyonası dolayısıyla Ordu'da bulunan Aydın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'de bayan güreşinin, 20 yıllık maziye sahip olduğunu söyledi.

Aydın, ilk yıllarda bayan güreşçi bulunmadığına işaret ederek, "Bayan güreşine judodan devşirme sporcularla başlamıştık ama şimdiki bayan sporcularımızın tamamı altyapımızdan yetişip geldi. Şunu da bilmek lazım. Bizim rakibimiz olan ülkelerimiz erkeklerle beraber çalışıyor. Dolayısıyla daha çok gelişim kaydediyorlar. Fizik olarak da daha güçlenmiş oluyorlar. Bu durum bizim inanç ve kültürümüze uygun olmadığı için bayanlarımız kendi aralarında çalışıyor. Doğrusu dışarıdaki rakiplerimiz kadar gelişim sağlayamıyorlar" diye konuştu.

Haberin Devamı
Kadın sporculara yönelik yeni çalışmalar içinde olduklarını belirten Aydın, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bayan sporcularımızı yurt dışında üçlü, beşli ülkelerin bir araya geldiği kampa gönderdik. Bir süre önce bayan sporcularımız Bulgaristan'daydı. Ardından 10 günlük İsveç kampına katıldılar. Önümüzdeki dönemde bayan sporcularımızı bu kamplara göndermeye devam edeceğiz. Böylelikle bayan sporcularımızın daha da güçlenmesini sağlayacağız. Çocuklarımızın daha iyi seviyelere gelmelerini sağlayacağız. İnşallah 2020'de bayanlar güreşte de iddialı olacağız. Böylelikle ülkemize daha çok madalya kazandırmış olacağız."

Musa Aydın, şampiyonada yer alan erkek ve kadın sporculara da değinerek, "Onlar bizim geleceğimiz. 23 Yaş Altı kategorisinde yarışan sporcularımız, 2020 olimpiyatlarında ülkemizi temsil edecek. İnşallah o zamana kadar bu sporcularımızı en iyi şekilde hazırlayacağız" değerlendirmesinde bulundu.

Güreşte büyükler serbestte Taha Akgül, grekoromende ise Rıza Kayaalp isimlerinin öne çıktığını vurgulayan Aydın, "Bu şampiyonada gördüm ki şu anda her sıklette en az 3-4 Taha ve Rıza geliyor. Bu da Türk güreşinin geleceği açısından çok sevindirici. Doğrusu bu, bizleri çok umutlandırdı. Bu sporculardan birinci olanları hemen büyüklerin kampına alacağız" dedi.

Aydın, 2016 Rio olimpiyatlarına da değinerek, "Güreş, bizim lokomotif branşımız. Rio'dan herkes madalya bekliyor. Güreş bizim ata sporumuz olduğu için güreşte mutlaka başarılı olmak zorundayız. Güreşten bir başarı geldiğinde milletimiz daha da mutlu oluyor. İnşallah biz Rio'da başarılı olacağız. Sporcularımızdan altın madalya bekliyoruz. Bu yolda da çalışmalarımızı yapıyoruz. İnşallah Rio'da ülkemizi en iyi şekilde temsil edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!